Måndag Oktober 23 2017

WMC 2015: Samsung Galaxy S6, S6 Edge och HTC One M9

03.02.2015 från · Lämna din kommentar 

Mobile World Congress 2015 har börjat i Barcelona och i dag skriver vi om årets mest efterlängtade telefoner.

Mobile World Congress i Barcelona 2015

Samsung:
Galaxy S6 och S6 Galaxy Edge

Rykten kring nästa Galaxy S toppmodell har cirkulerat för flera månader, och många har väntat otåligt på nästa Galaxy S toppmodell. Inte alla detaljer läckte ut; Samsung har lyckats hålla hemligt några av dem. Samsung lanserade två toppmodeller: Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge. S6 Edge kommer med en skärm som är böjd på bägge sidor, men det är betydligt mindre påtagligt än det var i Galaxy Note Edge.

Samsung Galaxy S6 och S6 EDge presenterades på MWC 2015

Den böjda skärmen är den största skillnaden mellan de två toppmodellerna, medan andra specifikationer (utom batteri, storlek och vikt) är identiska: chippet som har åtta kärnor , en 16 MP huvudkamera / 5 MP främre kamera och lagring på 32, 64 eller 128 GB (beroende på modell). Samsung Galaxy S6 Edge är något mindre, lättare och har något starkare 2600 mAh batteri än den “vanliga” S6 modellen som har ett batteri på 2550 mAh.

Den största skillnaden mellan de två senaste Galaxy S modeller och deras föregångare är att de inte är vattentäta, och det finns inget stöd för microSD- minneskort, vilket kan bli en besvikelse för några fans.

Samsung Pay

Tillsammans med de två flaggskeppsmobilerna, presenterade Samsung egen lösning för mobilbetalning: Samsung Pay som kommer att konkurrera med Apple Pay. Samsung Pay kan användas med flera tekniker, såsom NFC och traditionella magnetbaserade kassaterminaler.

samsungs egen mobilbetalning

HTC:
One M9 – efterföljaren till M8

HTC lanserade One M9, den tredje modellen i One-serien, och den häftiga efterträdare till One M8. Den levereras med flera förbättringar när det kommer till specifikationer och det finns inga överraskningar när det kommer till utseende. HTC One M9 mäter 144,6 x 69,7 x 9,6 mm och väger 157 gram, har Qualcom Snapdragon 810 chippet, 3 GB RAM, ett 2840 mAh batteri och 32GB lagring med stöd för microSD-kort upp till 128GB. Toppmodellen har en huvudkamera på 20 MP och en 4 MP främre kamera.

HTC Hima

Enligt Samsung Norden kommer båda telefonerna att lanseras i april, medan HTC Hima förväntas komma den 31 mars till Sverige.

0

Säg vad du tycker

Berätta för oss vad du tycker...
om du vill att en bild ska visas bredvid din kommentar, skaffa en gravatar!