Tisdag Oktober 17 2017

Vi blir personliga med Apple Music!

06.22.2015 från · Lämna din kommentar 

Spotify, Pandora, Tidal… se upp! Det finns en ny musiktjänst i stan.

Apples nya musiktjänst

WWDC 2015 visade Apple världen att man är mer än redo att dominera även musikstreamingscenen, genom att släppa sin nya musiktjänst Apple Music. Medan den faktiskt liknar sina konkurrenter i många avseenden, kommer Music trots allt med viktiga skillnader och vi kommer att berätta allt du behöver veta om dessa såklart!

Vad är Apple Music för något?

En enda intuitiv applikation som kombinerar de bästa sätten att njuta av musik – allt på ett ställe. – Apple

Som sagt är detta en helt ny musikstreamingtjänst som låter dig lyssna på din favoritmusk genom din iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller PC. Innan våra iTunes- fans börjar få panik, låt oss förklara lite – Apple Music kommer inte att ersätta iTunes. De som vill köpa musik kommer fortfarande att kunna göra det via iTunes, men om du vill strömma (streama) din musik, gör du det via Apple Music. Enkelt!

Det finns fem “delar” av Apple Music: För dig, Nytt, Radio, Anslut och Min musik. Apple Music kommer att ersätta Musik- appen på din iPhone, så du har allt på ett ställe.

Är Apple musik gratis?

Nej dessvärre inte, men du får prova på i tre månader. Efter detta måste du betala €9,99 per månad (cirka 99 kr för singelmedlemskap) för att få använda tjänsten. Du kan också få en familjplan till priset av 14,99€ per månad (cirka 149 kr). Apple Music:s medlemmar får såklart ett antal fördelar med på köpet, som du kan läsa mer om på Apples officiella hemsida. De som har Beats Music behöver inte oroa sig, alla Beats Musik medlemmar kommer att kunna byta sina konton när tjänsten officiellt lanseras. Alla dina spellistor och bibliotek sparas och förflyttas till Apple Music.

Beats 1 Radio vs iTunes Radio

Beats 1

Du kommer inte behöva vara prenumerant på Apple Music för att lyssna på Beats 1, som är Apples nya globala dygnet-runt radiostation, som kör ifrån London, New York och Los Angeles. Beats 1 kommer att ledas och gästas av ett flertal “radiokändisar” och speciella gäster, rättare sagt “musikexperter”. Beats 1 är lite som iTunes radio, fast bättre. Du får liveprogram på vardagar, speciella evenemang på helgerna plus att du kommer att kunna “bygga” din egen radiostation.

iTunes Radio kommer fortsätta att existera, men om du prenumererar på Apple Musik kommer du inte att behöva lyssna på annonserna. Plus att du får hoppa över låtar så mycket du vill om du har medlemskap!

Apple Music och Siri

Helt korrekt, Siri kommer att samarbeta med Apple Music och hjälper dig att finna låtar. Apple har gett ett par exempel:

Spela de 10 bästa låtarna i Alternativ musik“,

Spela topplåten från maj 1982.

Spela fler låtar som liknar den här.

Hur är Apple Music annorlunda än, låt oss säga, Spotify?

Apple Music vs. Spotify

Båda kan skryta med en sångkatalog som har över 30 miljoner låtar, men enligt Apple kommer Apple Music ha mer exklusiva låtar och låtar från ett antal osignerade artister som vill bli något stort i musikens värld, s.k. Up and comings.

När kommer tjänsten att bli tillgänglig?

Apple kommer att lansera Music den 30 juni i 100 länder (man har ännu inte släppt hela listan) för iOS, PC och Mac. Senare i år (troligen hösten) kommer det även till Android- enheter och Apple TV!

0

Säg vad du tycker

Berätta för oss vad du tycker...
om du vill att en bild ska visas bredvid din kommentar, skaffa en gravatar!