Måndag Oktober 23 2017

Välkomna till världen iPhone 7, iPhone 7 Plus och Apple Watch Series 2

09.08.2016 från · Lämna din kommentar 

Apple har äntligen presenterat sin nya stjärna som vi alla har väntat otåligt på! Nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus är ute och kommer till svenska butiker den 16:e september. Förutom en del standardspecifikationer som är uppdaterade, så har vi sett par riktigt spännande innovationer från Apples sida. Är du redo för en översikt över de mest intressanta?

1. Airpods

Ryktena om att Apple kommer att ta bort den gamla 3,5 mm hörlurskontakten visade sig stämma fullständigt. Nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus har ingen sådan kontakt längre utan kommer med en lightning-adapter istället. Den gör att personer som skaffat sig och investerat i ett par grymma hörlurar tidigare fortfarande kan använda dem med den nya modellen. Samtidigt kan man redan idag börja leta efter ett par stiliga trådlösa hörlurar för att kunna njuta av en helt ny musikupplevelse som iPhone 7och iPhone 7 Plus erbjuder. Cupertino-jätten har självklart kommit ut med sin egen version av trådlösa hörlurar, nämligen de snygga Aipods! En del Apple-fans har redan reagerat på denna nyhet och skojar friskt om att dessa lätt kan komma att tappas och hoppa ur öronen. Återstår att se, det var i alla fall ett smart drag från Apples sida i detta kommersiella sammanhang, och vi går vidare till nästa stora grej!

AirPods till iPhone 7

2. Två kameror på baksidan av iPhone 7 Plus

Detta är en någorlunda stor och innovativ nyhet, nämligen faktumet att iPhone 7 Plus har fått 2 bakre kameror som fungerar som en. Kamerorna har olika uppsättningar av linser – den ena har vidvinkel och den andra telelins. Tillsammans ger de nästan 3D-lika effekter. Grymt, eller hur?

iphone-7-iphone-7-plus

3. Nya färger och större lagringsutrymme

Äntligen har man fått ett större lagringsutrymme i det billigaste alternativet på en iPhone, alltså dubbelt så mycket! iPhone 7 och iPhone 7 Plus kommer med 32 GB som minst och 256 GB lagring som maximum. Riktigt goda nyheter som sparar omkring en tusenlapp för varje användare som hittills investerat i ökad lagring. Dessutom har företaget nämnt att de också ökar lagringsutrymmet på de tidigare iPhone-versionerna och fortsätter enbart att sälja iPhone 6 samt dess efterträdare i framtiden. Det vill säga: adjö femman och gänget!

Köper man en iPhone 7/7 Plus med 32 GB kapacitet så får man välja bland de fyra standardfärgerna – svart, silver, guld och roséguld. Den nya nyasen som presenterades igår och som kallas jet-svart (jet black) är endast tillgänglig för de större lagringsalternativen, nämligen 128 GB och 256 GB iPhone. Den gamla svarta färgen har blivit matt och ser lite snyggare och mer modern ut än tidigare. Vilken är din favorit?

iPhone 7 alla färger

4. Vattentålig iPhone!

Det var på tiden! Nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus är IP67-klassade i enlighet med IEC-standard och tål vatten, damm och stänk. Det här har alla Apple-fans väntat på länge och nu kan man slappna av. Ta din iPhone 7/7 Plus till stranden eller poolen och bada bekymmersfritt – den förblir säker! Dock ska man inte simma eller liknande med den, då den endast är vattentålig och inte vattentät.

iphone 7 vattentålig

5. Helt nyutvecklad hemknapp

Ryktena om att hemknappen inte längre kommer att vara en knapp (i dess fyfiska form) stämde alldeles utmärkt! Den nya hemknappen på iPhone 7 och iPhone 7 Plus kan simulera ett tryck med hjälp av en ny version av Taptic Engine (som först introducerades i Apple Watch). Den släpper då inte igenom vatten samt att den numera går att programmeras för att utföra olika funktioner. Det gillar vi starkt!

Detta var de största och mest spännande nyheterna hos nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus i korthet. Det finns ytterligare några, som t.ex. att skärmen har blivit mer ljusstark, färgfull och att batteriet håller I genomsnitt 2 timmar längre nu per “dygn”. Vi kommer säkerligen att få höra om flera funktioner till som Apple inte hann med under eventet. Stay tuned, vi går vidare till Apple Watch!

apple-klocka-series-2

Sedan Apple introducerat sin smartwatch-version under hösten 2014 har de lyckats med att klättra upp i topp-3 mest sålda klockmärken i världen, med miljoner nöjda användare. Igår fick företaget chansen att skryta med den andra generationen av Apple Smartwatch som har fått grymma uppgraderingar och nya funktioner. Den första att nämna är definitivt vattentätheten som innebär att man numera kan simma med klockan till 50 meters djup. Den andra smarta nyheten är att Apple Watch Series 2 har fått en inbyggd GPS samt en alldeles ursnygg ny design i keramik, vid sidan om de tidigare alternativen stål, aluminium och exklusiva guld. Med en ny och ljusare skärm blir Apple Watch Series 2 säkert en av de mest eftertraktade accessoarerna att ha!

0

Säg vad du tycker

Berätta för oss vad du tycker...
om du vill att en bild ska visas bredvid din kommentar, skaffa en gravatar!