Söndag Septiembre 24 2017

Ta en snabb skärmdump i Android Wear

12.23.2014 från · Lämna din kommentar 

Det var kanske lite jobbigt tidigare att ta skärmdumpar på din smartklocka som kör Android Wear. Med de senaste uppdateringarna på denna plattform är det väldigt enkelt att fånga skärmdumpar. Detta gör man trådlöst så länge klockan är ansluten till en mobil som är uppdaterad till den senaste versionen av Android Wear appen.

Enkelt att ta en skärmdump

Vare sig du är en utvecklare och behöver ett snabbt sätt att ta skärmbilder, eller du vill bara dela med dig av en bild så finns det ett snabbt sätt att göra detta.

Aktivera först utvecklarinställningar på din anslutna telefon. Gå till Inställningar / Om Enheten och sedan trycka på Byggnumret/Versionnumret sju gånger. Då du återkommer till huvudinställningarna kommer du att märka en ny uppdaterad utvecklarinställningslista. Du behöver aktivera dessa, utan att gå in.

Har du redan aktiverat utvecklarinställningar då inaktivera och aktiverra dem igen för att Android Wear skulle registrera ändringen.

Ta en skärmdump

Starta Android Wear – appen och trycka på de tre prickar i det övre högra hörnet och välj ”Take wearable screenshot”.

En avisering kommer att dyka upp, så att du vet att skärmdumpen tagits. Google låter tyvärr inte att spara skärmdumpar direktpå mobilen så du behöver göra något med demannarskommer de att raderas så fort du tar bort aviseringen.

0

Säg vad du tycker

Berätta för oss vad du tycker...
om du vill att en bild ska visas bredvid din kommentar, skaffa en gravatar!