Tisdag Oktober 17 2017

Ta emot och betala dina räkningar via Gmail

I fjärde kvartalet 2015 förväntas Google att lansera en ny tjänst som kommer att möjliggöra att ta emot och betala räkningar direkt från Gmail- adress. Enligt några källor har det nya projektet kodnamnet ”Pony Express”.

Betala räkningar via Gmail

För att registrera sig kommer användaren att behöva ange sitt namn, adress och personnummer som då skickas vidare till tredjepartsföretag för att verifiera uppgifterna. Så snart identiteten är bekräftad kommer alla räkningar att finnas tillgängliga i både Gmail och Inkorg- app (Googles nya e-post app). Sedan kommer användaren att kunna betala dessa räkningar direkt från Gmail via en länk till sitt bankkonto, kredit- eller betalkort.

Google påstås samarbeta med tredjepartsleverantörer som kommer att skriva ut och posta ut räkningar till företag såsom försäkringsgivare, telekom- och energiföretag.

Den nya tjänsten kommer också att låta användaren att dela räkningar automatiskt med en annan Gmail- användare, t.ex. make eller rumskamrat. Det kommer att vara möjligt att ta ett foto av en del av posten och arkivera och sortera det automatiskt i en särskilt digital Pony Express map.

0

Säg vad du tycker

Berätta för oss vad du tycker...
om du vill att en bild ska visas bredvid din kommentar, skaffa en gravatar!