Måndag Oktober 16 2017

Sömlöst mellan mobiltelefon och dator

01.19.2015 från · Lämna din kommentar 

Gränserna mellan mobiltelefon, platta och dator blir alltmer flytande. Tjänster som t.ex. Google Drive, Dropbox eller Microsoft OneDrive hjälper dig att hålla dina filer synkroniserade över olika plattformar. Ponera att du sitter och skriver i Google Doc, när mobiltelefonen plingar till. Du har fått ett SMS. Istället för att dra upp mobiltelefonen, kan du svara på meddelandet direkt från datorn. De mest populära tjänsterna för detta är Pushbullet och MightyText. Förutom att skicka och ta emot SMS, får du också upp de andra notifieringarna som dyker upp på din telefon. Båda tjänsterna har även annan funktionalitet, som ökar sömlösheten mellan mobiltelefon och dator.

pushbullet

mighty text

AirDroid och AcerExtend går steget längre och speglar hela eller delar av din mobiltelefon direkt på datorskärmen. Det gör det enkelt att t.ex. svara på telefonsamtal direkt i datorn eller dra och släppa filer mellan enheterna.

AirDroidacerextend

Google I/O 2014 talades det mycket om en sömlös upplevelse mellan alla enheter som kör något av Googles operativsystem, Android eller ChromeOS. Material Design är ett steg i den riktningen, men många av oss tolkade också diskussionen som att funktionerna i operativsystemet skulle vara mer sömlösa. I dagsläget krävs det alltså tredjepartslösningar för att få en sammanhållen upplevelse. Min gissning är att Google kommer att råda bot på detta under 2015.

0

Säg vad du tycker

Berätta för oss vad du tycker...
om du vill att en bild ska visas bredvid din kommentar, skaffa en gravatar!