Löradg Oktober 21 2017

Samsung Galaxy S7 rykten: lansering i januari, dubbla kameror och en 4K Display

10.26.2015 från · Lämna din kommentar 

Varje år går det rykten om kommande flaggskeppstelefoner och nya smartphones flera månader före dess officiella lanseringsdatum, men vi kan säga att vi blev aningen förvånade när vi läste de första artiklarna och fick del av ny information om efterföljaren till Galaxy S6 nyligen. Varför? Mestadels eftersom Samsung vanligen presenterar sina telefoner i februari / mars och dessa tidiga rykten antytt att den nya smartphone kan komma i förtid. Våra misstankar bekräftades när ETNews (den koreanska IT-tidningen) rapporterade att Samsung Galaxy S7 kan komma tidigare den här gången, det vill säga någon gång i januari 2016. I dagens inlägg, vill vi undersöka orsakerna bakom Samsungs beslut och prata lite om vad vi kan förvänta oss från Galaxy S7.

Apple kan vara orsaken till Samsungs januarilansering

apple och samsung

Varför skulle den sydkoreanska jätten flytta sitt ordinarie presenationsdatum? En tidigare presentation kan egentligen bara handla om en sak: att vinna. Samsung har själva medgett att S6 och S6 Edge försäljningen har gått ner på grund av att Android-användare bestämt sig för att vända sig till Apples iPhone istället. Med detta i åtanke, kan en lansering i januari bara vara perfekt timing för Samsung att avslöja sin Galaxy S7. Återigen, varför detta? På så sätt skulle det inte gå alltför lång tid efter Apples senaste versioner och det skulle ge Samsung en chans att “komma ikapp” och köra om Apples iPhone 6s och 6s Plus. Det finns också det faktumet att längre tid passerar mellan S7 och iPhones nästa (7 som den nog kommer att kallas) lansering som lämnar längre fokus på Galaxyn, som definitivt skulle kunna bidra till att öka Samsungs försäljning.

Galaxy S7 kommer med den välbekanta designen och verkliga high-end specifikationer

Under kodnamnet “Project Lucky” (lucky nummer sju, eller hur?), kommer Galaxy S7 utan tvekan med ett antal förbättringar, men vi förväntar oss inte att se en hel del av dessa när det gäller designen. Vi får inte glömma att Samsung gick ut med en helt ny typ av designspråk med dess Galaxy S6, så det är knappast smart att ändra sakerna från grunden under så pass kort tid. Men vi har hört att det kommande flaggskeppet kommer att ha en starkare ram av magnesiumlegering och en mer hållbar glaspanel.

samsung galaxy s6
Vad alla vill veta vid det här laget är huruvida Samsung kommer att köra med en fullständig 4K-upplösning (3840 x 2160) i sin nästa enhet. Företaget har definitivt den teknik som krävs, men är denna teknik verkligen användbar? Ryktet säger att S7 kommer att inneha en 5,2 “skärm, vilket innebär att denna höga upplösning inte skulle vara så märkbar på denna typ av skärm, men skulle definitivt dra mer ström vilket såklart påverkar telefonens batteritid. Vi kommer förmodligen att läsa mer om detta under kommande månader.

En ny kamera och Force Touch teknik är på väg

För ett tag sedan så visade Samsung en kameralösning där det talades om en 20-megapixel kamera som använder 1,0-micron pixlar. Detta innebär inte bara att kameran kommer att förbättras, men att den också kommer att vara mer kompakt och att med det sagt kan S7 komma att bli tunnare än dagens S6. Vi har också hört att Samsung planerar att inkludera en dubbelkamerainställning, som kommer att fokusera på prestanda i svagt ljus. En lins för färg, den andra för ljusstyrka. Resultatet? Du får dubbel kvalitet på vanliga kamerabilder. En del källor hävdar dock att denna teknik inte kommer att användas i S7, men lagom till efterföljaren. Hur som helst, ser vi definitivt fram emot det.

galaxy s7 clearforce

Patent av ClearForce teknik för Galaxy S7

Ett annat intressant rykte antyder att nästa S telefon kommer att erbjuda Force Touch-teknik, precis som den som finns i Apples enheter. Samsung kommer enligt uppgift, att använda en teknik som de väljer att kalla ClearForce, vilket gör skillnad mellan en lätt och en hårdare fingerpress på skärmen. Detta blir nog även Samsungs stora triumfkort, tillsammans med kameran.

Vad händer med Galaxy S7 Edge och S7 Edge Plus?

Rykten om Galaxy S7 fortsätter att komma in, men vi har hört att Samsung vill lansera alla tre nya Galaxy S-modeller redan nästa år: S7, S7 Edge och S7 Edge Plus. Som vi nämnde ovan, kommer Galaxy S7 erbjuda en 5,2 “platt” skärm, medan S7 Edge skärm blir en böjd 5,2″. Dess storebror kommer troligtvis med en 5.7″, även den böjd display. Det kan också uppstå en skillnad i processorer mellan de tre – enligt SamMobile, en Exynos 7422 (som kommer att säljas i Indien), Exynos 8890 (Asien och Europa) och Qualcomm Snapdragon 820 (Nordamerika) varianter. Tills detta har bekräftats, råder vi dig att ta denna information med en nypa salt.

Vad förväntar du dig att se i Samsung Galaxy S7?

0

Säg vad du tycker

Berätta för oss vad du tycker...
om du vill att en bild ska visas bredvid din kommentar, skaffa en gravatar!