Torsdag Oktober 19 2017

Hur du rengör din display på ett säkert och bra sätt

07.03.2015 från · Lämna din kommentar 

Det är ytterst sällan som din smartphonedisplay är helt ren, och det är ju naturligt eftersom ett displayglas enkelt samlar på sig fingeravtryck och smuts väldigt enkelt. (Har du ett skärmskydd på, så är du rätt på det)

smutsig skärm

Faktum är att din display är en riktig bakteriebomb! Är det någon del av telefonen som behöver vara ren, så borde det vara displayen eftersom det är den enda del som vi interagerar med (bortsett från vissa knappar och reglage).

Det kommer komma stunder, då torkning av din display med T-shirten eller en vanlig trasa inte kommer att räcka för att få den sådär skinande ren. Du behöver något mer. Det är här MTP kommer in, vi finns nämligen här för att hjälpa till att få din display ny igen! (OBS, hjälper tyvärr ej mot repor).

#1: Skaffa en mikrofiberduk

 

Duk av mikrofiber

En pappersduk eller liknande kan faktiskt göra att små repor uppstår på din känsliga display. Så skrubba och kör aldrig på med grovt papper på själva glaset, det kommer du att ångra! Skaffa istället en mikrofiberduk, som skonsamt kommer att ta bort allt smuts, damm och fett som kan ha uppkommit på displayen. Dessutom kan du använda dessa dukar till mer än bara din smartphone, kör på TV:n, glasögonen, laptopen osv.

#2 Använd vatten istället för andra kemikalier

Om din skärm är riktigt smutsig, så bör du använda vatten och eventuellt kanske även specialrengöringsmedel för skärmar (KlearScreen). Tänk på att aldrig använda starka kemikalier som inte är specialgjorda för displayer på din smartphone, eftersom dessa ofta innehåller aceton, ammoniak eller alkohol, som kan skada glasets ytskikt.

#3 Få displayen att se ut som ny

 

rengöringssteget

Här är lite tips på hur du bäst rengör din display:

1. Stäng gärna av telefonen – och gör absolut detta om du använder vatten! Du ser också allt fett och smuts lättare, när displayen är av.

2. Vid användning av vattenlösning, ta gärna ut batteriet om du kan (vi vet att det inte låter sig göras på alla smartphones).

3.  Om du bara snabbt vill rensa till din smutsiga display, utan vatten, så ta en mikrofiberduk och rensa horisontellt och vertikalt, till det blir rent.

4. Ifall du ska köra en djuprengöring, så ta mikrofiberduken och blöt ner den aningen med vatten (eller Klear Screen) och repetera steg 3. Använd inte tvål!

5. När steg 4 är klart, torka rent och torrt med samma duk, och låt torka en stund efter.

Ingen mikrofiberduk tillhands? Använd Scotchtejp!

Har du använt din sista mikrofiberduk och inte har en ny, ren tillhands? Lugn, det finns också ett rätt så enkelt sätt att fixa din display på ändå. Använd vanlig, transparent s.k. Scotch tejp så löser det problemet! Sätt bara fast en tejpbit på displayen, och dra av. Gör detta så många gånger som behövs, tills det är rent och snyggt.

Har du andra förslag? Dela med dig!

 

 

0

Säg vad du tycker

Berätta för oss vad du tycker...
om du vill att en bild ska visas bredvid din kommentar, skaffa en gravatar!