Måndag Oktober 16 2017

Överför dina iTunes mediefiler till Android

12.30.2014 från · Lämna din kommentar 

Har du använt en iPod, iPhone eller iPad under en längre tid, samtidigt som du nu vill ha alla dina digitala medier, som annars är bundna till iTunes, överförda till din nya Android-enhet. Det finns ett par olika sätt för dig att ordna detta!

Överför iTunes- bibliotek till din Android

1. Överför filerna manuellt

Det är den gamla dra-och-släpp-metoden. Du behöver en MicroUSB kabel för din enhet samt (ifall du använder en Mac) ska du också ha Android File Transfer- appen installerad.
Hitta den katalog som rymmer de fysiska filerna på din dator:
Mac: Music/iTunes/iTunes Media
Windows: My Music/iTunes
Nu ska du bara dra och släppa filerna till din anslutna Android-enhet.

2. Använd DoubleTwist

DoubleTwist är en app som funnits i många år nu, och dess grundläggande version är tillgänglig för gratis nerladdning. Tillsammans kommer en Mac eller Winndows kompis- app, som hjälper dig att överföra din musik.
Din enhet måste både vara ansluten samt stödja USB masslagringsläge.
På vänstra sidan av DoubleTwist:s skrivbordsversion ser du din lista (inklusive videor och foton) som du har både på din Android-enhet och dator.
Markera låtarna och album som du vill kopiera, dra dem till det vänstra sidofältet och släpp dem till toppen av din enhet. Använd synkroniseringsinställningarna för att synkronisera all din musik eller endast speciellt valda spellistor.
Appen möjliggör inte bara importer av dina befintliga iTunes-spellistor utan du kan också sätta upp nya.
Det blir också fint med en AirSync- app som ansluter direkt till DoubleTwist-appen på din Android-enhet via WiFi. Du kommer att ha ditt musikbibliotek synkroniserat utan att koppla din Android-mobil eller surfplatta till datorn via USB-kabeln. Dess enda nackdel är att man måste betala $4,99, dvs ca 40 kronor.

3. Använd Google Play Musik

Den här appen följer med alla nya Android-enheter och det går lätt att synkronisera med ditt iTunes-bibliotek.
Google Play Musik kommer också med en följeslagare för Mac och Windows som hjälper till.
Eftersom denna app är direktkopplad till molnet så kommer alla dina medier att laddas upp till det och inte direkt till din enhet. Då blir dessa filer tillgängliga på alla dina aktiverade enheter, inklusive dina iOS-enheter. Nackdelen är att du måste ladda ner filerna från molnet för offlineåtkomst.
Så snart du installerar appen och loggar in, kan du leda appen till ditt iTunes-bibliotek och ordna att den laddar upp nya låtar automatiskt.

0

Säg vad du tycker

Berätta för oss vad du tycker...
om du vill att en bild ska visas bredvid din kommentar, skaffa en gravatar!