Löradg Oktober 21 2017

Allt om nya iPhone 6S, 6S Plus, iPad Pro m.m.

09.10.2015 från · Lämna din kommentar 

Det har verkligen varit ett bra år för Apple, försäljningen av iPhone 6 har gått som smör och telefonen har blivit den succé som Apple hoppats på.

Men detta är redan passé, eftersom det igår den 9:e september var dags för ännu ett Apple Event. Här visade Apple upp frukten av sitt hårda arbete, och det visades upp flertalet nyheter. En helt ny surfplatta presenterades, som kommer att kallas iPad Pro, en ny iPad Mini 4, nya förbättrade Apple TV (där Siri tar kommandot) samt grädden på moset i form av två nya iPhone modeller; iPhone 6S och iPhone 6S Plus. Istället för att spara det bästa till sist, så tar vi det omvänt istället ; Låt MyTrendyPhone presentera Apples två nya flaggskepp!

iPhone 6S och 6S Plus, en titt under huven

Nya iPhone 6S

En titt under aluminiumhöljet visar direkt att båda enheterna har Apples nya 64-bitars A9 chip, som i teorin iallafall är betydligt snabbare än sin föregångare. Kameran i båda enheterna har också fått sig en rejäl boost, och för första gången på många år höjer Apple antalet Megapixlar i sin iSight primärkamera till 12 MP. Du kan nu även filma i hela 4K! Frontkameran har optimiserats för selfies, och har nu 5 MP samt att du använder telefonens Retina HD-display som blixt. Detta gör naturligtvis att frontkameran kommer att ta betydligt bättre bilder än sin föregångare. Livefoton är något helt nytt som Apple slängt in på köpet, och gör dina foton mer levande. Men egentligen är det mer kortare videor, precis som GIF-filer exempelvis. Men ändå, en uppskattad och cool nyhet som vi är säkra på kommer att användas på exempelvis sociala medier som Facebook och Instagram.

3D Touch: Nästa generations interagerande med din iPhone

Force Touch

Ryktena var sanna. 3D Touch funktionen innebär att du helt beroende på hur hårt du trycker på pekskärmen, kommer att kunna utföra olika uppgifter med din iPhone. Bortsett från knackningar, svepningar och nyp (som de flesta av oss numera gör i sömnen) så kan man nu trycka. Vad betyder detta egentligen då? Jo, om du har bråttom exempelvis, så kan du snabbt smygkika på ett mail utan att faktiskt öppna hela maildokumentet.

Paddornas flaggskepp

Stylus pennan från Apple!

 Till att börja med måste vi säga att iPad Pro är en enorm surfplatta. Hela 12.9 tum stor skärm och bara bredden på Pro är faktiskt lika stor som iPad Airs längd! Prestandamässigt slår den såklart alla andra paddor på fingrarna, den är betydligt snabbare än iPad Air 2 och Apple lovar att batteriet kommer att hålla i upp till 10 timmar vid användning. En spännande nyhet som kom tillsammans med iPad Pro var (ja, du ser rätt) Apple Pencil. Steve, vi ber om ursäkt! Men praktiskt lär den ändå Stylus pennan bli, som kan laddas direkt i iPaden via sin Lightning kontakt. Apple påstår att pennan är fullsmockad med den senaste teknologin, men det är ju trots allt bara en penna ….

Vad gäller andra nyheter så såg vi även iPad Mini 4, en liten Air 2 kan man säga. Lätt, tunn och komptakt som bär på ett A8 chip som, enligt Apple, ska kunna klara av de allra mest avancerade av appar.

iPhone 6S och dess storasyster kommer att finnas tillgängliga i ett antal länder redan den 25:e september, och kommer förutom i standardfärgerna guld, silver och spacegrå, även i nya roseguld, som du perfekt matchar med din AppleWatch!

 

 

0

Säg vad du tycker

Berätta för oss vad du tycker...
om du vill att en bild ska visas bredvid din kommentar, skaffa en gravatar!