Tisdag Oktober 17 2017

Nu är det avgjort – Du får ha fejknamn på Google+

07.16.2014 från · Lämna din kommentar 

Google+ tappade alla sina begränsningar i samband med profilnamn, vilket innebär att användare nu kan använda vilket namn de vill på sin profilsida.

Google+-Anonymous

Vid lanseringen 2011 begränsade Google+ användare från att skapa falska namn, även om denna regel har mjuknat med tiden. Nu öppnar Google plattformen för alla användarnamn även om det uppmuntrar användarna att behålla sina sanna identitet.

“Vi vet att vår namnpolitik har varit oklart, och detta har lett till en del onödigt svåra upplevelser för några av våra användare” skrev företaget. “För detta ber vi om ursäkt, och vi hoppas att dagens förändring är ett steg mot att göra Google+ den välkomnande och inkluderande plats som vi vill att det ska vara.”

ändra-ditt-namn-på-google-plus

Den nya funktionen innebär inte att användare får heta Dr. Jekyll och Mr. Hyde. När ett användarnamn förändras, kan Google+ låsa användare från att ändra det igen i upp till tre månader, beroende på hur nya de är på plattformen, och hur ofta de byter identiteter. Ändrar du ditt användarnamn förändras också hur den visas på andra Google-produkter, bland annat Gmail och YouTube.

De nya reglerna (eller brist på dem) kan ha störst inverkan på YouTube, där Google nyligen integrerade Google+ i YouTube kommentarer. Det krävdes av YouTube-användare att ansluta sina YouTube-konto till sitt Google+ sida för att kunna kommentera. När Google+ sidor krävs sanna identiteter, kan det ha orsakat att en del användare tänker två gånger innan de lämnar en kommentar.

0

Kommentarer är stängda.