Löradg Oktober 21 2017

Samsung Galaxy Note 7 återkallning: Allt du behöver veta

10.14.2016 från · Lämna din kommentar 

Tisdagen den 11:e oktober 2016 skrev den sydkoreanska jätten ett pressmeddelande i vilket det angavs att de skulle stoppa både försäljning och tillverkning av den senaste flaggskeppsmodellen – Samsung Galaxy Note7.

Historien bakom återkallningen av Note7 modellen

 

Note7

I mitten av september meddelade Samsung sina kunder om ett globalt utbytesprogram för sin senaste flaggskeppsenhet Galaxy Note7, efter att ha fått 35 anmälningar om att Note7 batterierna exploderat. Företaget bekräftade snart att olyckorna hade skett på grund av ett tillverkningsfel och beslutade att ersätta alla felaktiga telefoner med nya. Cirka 2,5 miljoner mobiltelefoner återkallades och ersattes med nya och säkrare versioner – åtminstone vad företaget utgick ifrån.

Men inte så långt efter detta så började även vissa Note7 ersättningsenheter att fatta eld! I Kentucky vaknade en man i rummet fullt av rök som kommit från hans ersattningsenhet. Så, istället för att vara en anständig konkurrent till iPhone 7, blev Galaxy Note7 bolagets största fiasko. De var tvungna att stoppa produktionen helt och hållet. Hur mycket tror du kostar detta beslut? En miljard dollar.

Hur ser det ut i Sverige?

 

note7-uppdatering

Lyckligtvis har Samsung inte hunnit lansera Note7 i Sverige än. Men det gick att förboka den antingen via Samsung eller någon annan återförsäljare. I båda fallen kan du kontakta dem för att få pengarna tillbaka.

Är det just batteriet i Note7 som är problemet?

 

Exploderad Note7

Ursprungligen trodde man att telefonens batteri var orsaken till hela problematiken, men efter att även ersättningstelefonerna börjat att explodera, misstänkte man att det fanns en annan anledning till detta. Enligt The Verge ligger problemet hos separatorer mellan batteriets anod och katod som aldrig – någonsin – ska röra vid varandra. Om detta sker så uppstår en viss kemisk reaktion som leder till en överhettning av batteriet som slutligen kan explodera.

Vad kommer att hända med Samsung?

Det är mycket svårt att säga just nu, men företaget kommer definitivt inte att återhämta sig snabbt och lätt. Alla förhoppningar vilar nu på Samsungs nästa flaggskepp i S-kategorin, Galaxy S8, som måste vara helt felfri om den sydkoreanska jätten vill få tillbaka kundernas förtroende.

0

Säg vad du tycker

Berätta för oss vad du tycker...
om du vill att en bild ska visas bredvid din kommentar, skaffa en gravatar!