Torsdag Oktober 19 2017

Mobiljämförelse- Oväntad vinnare

04.06.2015 från · Lämna din kommentar 

Förra helgen hade jag möjlighet att testköra några av de senaste flaggskeppsmodellerna. Det är genomgående bra mobiltelefoner men det var ändå en tydlig vinnare.

Huawei med 5- tums FHD skärm

Minst bra av de fyra jag testade var Huawei Honor 6. Men det är också den klart billigaste. Mindre än halva priset jämfört med de övriga. Den 5” stora FHD- skärmen reagerade snabbt och responsen från telefonen var överlag mycket god. Gränssnittet är Huaweis EmotionUI 3.0, men det känns hyfsat likt “ren” Android. Huawei har lagt till flera smarta funktioner. Själva telefonen känns rätt plastig men den är snygg, i mitt tycke. Tyvärr blev bilden något suddig på grund av belysningen i montern. Honor 6 släpptes i fjol, så det är kanske inte helt rättvist att ta med den i jämförelsen.

One M9 från HTC

På tredje plats hamnar HTC One M9. En Snapdragon 810- processor gör den väldigt pigg och eftersom HTC valt att inte gå upp till QHD, svarar den 5” stora skärmen blixtsnabbt. Litet minus för Sense 6.0, som känns lite för långt ifrån ren Android (men betydligt bättre än Sense 5.0). Jag gillar verkligen att högtalarna är placerade på framsidan av telefonen.

Sony:s vattenskyddade Xperia Z3

Mycket nära HTC One M9 hamnar Sony Xperia Z3. Z3 är en äldre telefon (Z4 är på gång) vilket gör att specifikationerna inte riktigt kan mäta sig med M9. Skärmen är dock något större, 5,2” och väldigt trevlig att titta på. Förutom högtalarplaceringen, som jag nämnde tidigare, gillar jag designen på Z3 bättre. Att den är damm- och vattenskyddad (IP65/68) gör den inte precis sämre. Min erfarenhet av Xperia- telefoner säger mig att man får väldigt mycket batteritid från batteriet på 3 100 mAh.

Samsung:s riktigt häftiga telefon

För min del blev vinnaren något oväntad, eftersom jag vanligtvis inte är så förtjust i Samsung- telefoner, men med Galaxy S6 Edge har de fått fram en riktigt häftig telefon. Skärmen, som är en 5,1” QHD AMOLED, är helt enkelt outstanding. Övergången mellan Gorilla 4- glas och metall gör att jag vill utnämna den till den snyggaste mobiltelefonen hittills. Av YouTube- videor att döma är det en mycket tålig skärm, trots att glaset går hela vägen ner över kanten. Det finns ett antal smarta funktioner inbyggda vilka använder kanterna, som gett telefonen dess namn. Största nackdelarna med telefonen är att den kör Samsungs Touchwizgränssnitt, dock uppdaterat till Android 5.0 Lollipop och att den kostar en arm och ett ben att köpa. En S6 Edge med 64Gb internminne går loss på nästan 10 000. Båda S6- modeller är förberedda för trådlös laddning, vilket jag tror kommer att komma mer och mer. Trådlös laddning är för övrigt ämnet för en kommande bloggpost.

0

Säg vad du tycker

Berätta för oss vad du tycker...
om du vill att en bild ska visas bredvid din kommentar, skaffa en gravatar!