Torsdag Oktober 19 2017

Microsoft köper Nokia till € 5,44 milijarder

09.04.2013 från · Lämna din kommentar 

Den amerikanska datorjätten har beslutat att spendera $ 7,2 milijarder (€ 54,4 milijarder) för Nokias mobiltelefoner och smartphones.

microsoft- nokia

Nokias desperata försök att vara bland världens största mobiltelefontillverkare i världen visade sig vara misslyckat. De har äntligen insett att de behöver stöd, så företaget har avtalat om att sälja Devices & Services till Microsoft. Enligt avtalet kommer Nokia att sälja hela verksamheten för produktion av mobiltelefoner och smarta enheter. I egenskap av Microsoft blir alla avdelningar, försäljningen och marknadsföringen samt designen. Omkring 32.000 Nokias anställda kommer att övergå till Microsoft samt Nokias vd Stephen Elop kommer att övergå till Microsoft. (Elop arbetade på Microsoft innan han blev Nokias vd). Förvärvet förväntas slutföras under första kvartalet 2014.

nokia lumia 1020

Enligt många analytiker kommer avtalet mellan de två företagen inte som en överraskning, eftersom Nokia är den enda tillverkaren som enbart använder Microsoft Windows Phone 8 operativsystem för sina top- range smartphones. Å andra sidan har Microsoft kämpat för att få en betydande marknadsandel för Windows Phone medan Android och iPhone fortsätter att dominera.

Nokias Lumia telefoner är förmodligen de mest sålda Windows- telefoner i dag med tanke på att bolaget sålde 7,4 miljoner förra kvartalet. Nokia angriper low-end smartphone- marknaden med billigare produkter, men också fortsätter att göra high- end telefoner som Lumia 920 , 925 och 1020.

0

Kommentarer är stängda.