Tisdag Oktober 17 2017

LG G4 Pro gjord helt i metall sägs vara påväg!

06.15.2015 från · Lämna din kommentar 

Ifall du trodde att LG redan är klara med sina nylanseringar av smartphones för i år, så får du tänka om – ryktet säger att företaget förbereder en till (!) “high-end” telefon för oss, som för närvarande går under namnet LG G4 Pro. Smarttelefonen i fråga tros komma under andra halvåret av 2015, och den största förändringen som LG nu också hakat på, är att det verkar som att telefonen kommer vara gjord helt i metall.

LG varumärke

LG:s nya strategi: Två flaggskepp per år

LG är heta just nu. Man har precis släppt sin nya G4 smartphone på marknaden, som inte bara ser riktigt snygg och trevlig ut, men har givetvis en bättre skärm, starkare chipset samt bättre kamera än sin föregångare. Så, kortfattat ett ganska snyggt paket som borde hålla LG:s användare världen över nöjda ända fram till 2016, tills det är dags för nästa flaggskeppsenhet, eller hur? Nja, inte riktigt.

I mitten av maj kom det ut en rapport från Focus Taiwan som indikerade att LG var redo att köra på sin tänkta “dubbla flaggskepps” strategi samt att företaget ville lansera en till smartphone under 2015. LG gjorde dock klart att en G Pro 3 phablet var ute ur bilden just för tillfället, så nu står vi där och undrar vad framtiden kan bära med sig.

I början av denna månad, var ET News först med en genomgång av LG G4 Pro! (preliminärt namn, men stor sannolikhet).

Adjö plast, hej metall?

Det finns än så länge inga uppenbara specifikatoner gällande G4 Pro, men mycket tal har det varit om att LG kan ställa om just denna telefonen till ett metallchassi, istället för som tidigare standard: plast. LG hoppar då även på metallchassitåget, som Samsung ju tidigare i år gjorde med sina nya toppmodeller Galaxy S6 och S6 Edge, och vi kan konstatera att ett metallchassi iallafall känns stabilare och mer exklusivt, så det är ingen dum idé.

LG:s nya G4

LG vs konkurrenterna

Även om en toppmodell med metallchassi utan tvekan skulle kunna vara till nytta för det sydkoreanska företaget, så finns det vissa frågetecken. Det är ett faktum att produktionskostnaderna för metallchassin är högre än för sina plastkollegor.
Hur är detta ett problem då? LG producerar inte lika många enheter som sina konkurrenter (främst Samsung och Apple), vilket innebär att bolaget tjänar mindre, som i sin tur innebär att denna förändring kan äta upp deras vinst rätt så mycket…

Tills vi får höra mer om G4 Pro eller LG bekräftar några av dessa rykten, skulle vi råda dig att ta denna info med en nypa salt!

0

Säg vad du tycker

Berätta för oss vad du tycker...
om du vill att en bild ska visas bredvid din kommentar, skaffa en gravatar!