Måndag Oktober 16 2017

Kameran i iPhone 6S kan komma att använda en sensor från Sony

05.27.2015 från · Lämna din kommentar 

Det har nyligen spridits ett rykte om att de kommande iPhone 6S och 6S Plus modellerna skulle kunna komma med en helt ny 12 megapixels kamera och enligt en annan färsk rapport kommer denna kamera att innehålla en sensor från japanska Sony. Sony är omtalade för att tillverka kameror och deras smartphonekameror är inte heller kända för att vara sämst i klassen direkt, snarare det motsatta! Varför Apple eventuellt väljer att ”outsourca” tillverkningen av sina kameralinser till Sony är ännu okänt, men klart är att det inte är första gången som Apples konkurrenter tillverkar något åt företaget (Samsung tillverkar AX chippen som sitter i iPhone).

iPhone 6S rykten

12 megapixelkameran som ryktas komma i nya iPhone 6S kommer uppenbarligen att använda Sonys RGBW kodningsteknik, som är speciellt utformad för att ge bättre bildkvalitet under dåliga ljusförhållanden.

Såväl som en ny kamera så förväntas nästa generationens iPhone komma med en ny chipprocessor, som nästan garanterat kommer att kallas för Apple A9. Ryktet säger att vi kommer att se mer RAM-minne (troligtivs 2 GB) än i dagens iPhone 6, som endast har 1 GB och ligger redan efter sina konkurrenter i just detta segment.

Designmässigt så väntas inga större överraskningar i de nya modellerna, eftersom det högst troligen rör sig om så kallade ”S” modeller. Men Apple har överraskat förut, så än så länge kan vi bara spekulera i designutformningen. Ett fjärde färgalternativ kommer sannolikt att presenteras, som matchar Apple Watch. Denna nya färgkombination kommer att kallas Rose Gold, som vi på svenska helt enkelt översätter till rosa.

Den nuvarande fingeravtryckssensorn kommer nog, enligt rykten, att få sig en uppdatering vilket kommer att underlätta för användarna att komma in i sina telefoner betydligt snabbare än i dagens ”Fingerprint-reader”. Den nya sägs också bli mer exakt och precis, med större känslighet och igenkänlighet.

0

Säg vad du tycker

Berätta för oss vad du tycker...
om du vill att en bild ska visas bredvid din kommentar, skaffa en gravatar!