Tisdag Oktober 17 2017

iPhone 7: kommer nästa iPhone att rent av spruta vatten från högtalarna?

11.19.2015 från · Lämna din kommentar 

Apple har utfärdat ett överraskningspatent för en speciell teknik som gör det möjligt för iPhones att spruta eller rättare sagt extrahera vatten från dess högtalarport(ar).

iPhone 7

Patentet som har titeln “Liquid Expulsion From An Orifice” eller översatt till svenska “vätskeutdrivningssystem från en öppning”, beskriver hur framtida telefoner skulle kunna använda elektriska laddningar för att driva ut vatten ur högtalarna för att förhindra skada på dess inre komponenterna.

Enligt International Business Times, skulle denna funktion kunna aktiveras när vatten upptäcks av; tryck-, optiska- eller fuktighetssensorer.

Patentet, som har accepterats av US Patent and Trademark Office (det amerikanska patent- och registreringsverket) under förra veckan, kan tillämpas på ytterliggare en nivå av vattentålighet genom att distribuera en negativ elektrisk laddning på skyddsnätet på utsidan av högtalarna, vilket skulle bidra till att stoppa vatten från att komma in i enheten från första början.

En annan teknik som detta patent föreslår använder ljudvågor för att “köra ut” vatten från telefonens diverse öppningar.

Apple har ännu inte säkerställt att dess framtida telefoner kommer att vara vattentäta, men dessa patent – tillsammans med ett par andra som publicerades i mars för “hydrofobiska beläggningar” till för interna komponenter – tyder på att bolaget kan vara på väg i den riktningen!

Däremot har Apple en historia av att använda det amerikanska patentverket för att plantera villospår för sina konkurrenter såsom: “med många av Apples patentansökningar och anmälningar, är det okänt om eller när man planerar att genomföra den patenterade funktionen i en av sina produkter”, skriver IB Times.

0

Säg vad du tycker

Berätta för oss vad du tycker...
om du vill att en bild ska visas bredvid din kommentar, skaffa en gravatar!