Måndag Oktober 23 2017

Hur mycket el drar en laddare när den lämnas ansluten i eluttaget?

12.04.2015 från · Lämna din kommentar 

Hur mycket el förbrukar en laddare? Kommer vi att spara energi (och därmed pengar) om vi kopplar ur laddaren till mobilen, bärbara datorn eller surfplattan efter användning?

En av de stora utländska IT-portalerna har forskat inom detta ämne och med hjälp av en elektrisk mätare fått konkreta uppgifter.

De kopplade in ett mätinstrument i elkontakten och därefter anslutning av en laddare. En ensam individuell laddare förbrukade nästan ingen el alls. Detta gäller självklart när den inte utför sin funktion, nämligen laddning. Men när undersökningen anslöt flera laddare samtidigt, registrerades en konsumtion på 0,3 W. Enligt denna beräkning så kan vi sammanfatta att när 7 stycken laddare (iPhone, iPad, Android, Nintendo 3DS, MacBookiChromebook) lämnas anslutna efter användning, förbrukar de 2,628 kWh el under ett år.

mobilladdare

Oavsett ifall laddarna inte förbrukar så mycket el, så skulle det vara en bra idé att koppla ur den när du laddat klart, helt enkelt på grund av att det kan vara säkrare men samtidigt för att spara lite el. En del spännande studier har visat att elen som kan sparas ifall samtliga laddare i hela världen kopplas ur efter användning, kan användas under en hel månad i en stad med hela 100 000 invånare!

1

Säg vad du tycker

Berätta för oss vad du tycker...
om du vill att en bild ska visas bredvid din kommentar, skaffa en gravatar!