Tisdag Septiembre 26 2017

Hur gör du din Bluetooth- högtalare låter bättre

07.09.2013 från · Lämna din kommentar 

En fantastisk sak om Bluetooth- högtalare är att du kan använda dem för att lära dig om hur ett rums storlek och akustik påverkar ljudkvalitet på en högtalare. Experimentera med placeringen och du kommer snabbt att lära dig att vart du sätter en högtalare i ett rum kan göra en stor skillnad i ljudet. Det är sant för alla högtalare, men eftersom Bluetooth- högtalare är vanligen små och lätta är det lättare att flytta dem runt.

Börja med att sätta högtalaren på golvet i mitten av rummet, och du kommer att höra bas kraftigare än när högtalaren sitter på ett bord.
Prova att sätta högtalaren i ett hörn, på golvet, och det kommer att göra ännu mer bas. Efter det, prova att lägga den på ett bord i hörnet, och du kommer att få tillbaka den saknade diskanten, men högtalaren kommer troligen att låta bättre ett par meter bort från hörnet. Flytta högtalaren till varje vägg i rummet, på samma höjden, och se om en vägg låter bättre än den andra.

Olika positoner påverkar ljudkvalitet

Som ni kan se, allt ändrar ljudet. Ett litet experiment kan ge överraskande resultat.
Om du flyttar en högtalare från ett stort rum till ett litet rum, och inte justerar volymkontrollen, kommer du att bli förvånad över hur mycket högre högtalaren låter. Utan volyminställning, ta högtalaren utanför, och den kommer att verka mycket tystare, och du kanske inte ens kommer att höra den utomhus.

Naturligtvis kan du prova samma experiment med trådbundna högtalare, det är bara lite svårare att göra, men definitivt värt ansträngningen. Ju bättre högtalare, desto större skillnader du kommer att höra när du ändrar positioner, och förändringarna kommer att bli mer uttalade med stereohögtalare (BT högtalare är nästan alltid mono eller singel-högtalarsystem).

0

Kommentarer är stängda.