Löradg Oktober 21 2017

HTC U11: Flera unika funktioner hos HTC:s nya flaggskepp!

05.22.2017 från · Lämna din kommentar 

Det har nu gått ett par dagar sedan den taiwanesiska tech-jätten lanserade sitt senaste flaggskepp, HTC U11 under en mycket intressant och lyckad presskonferens. Den nya, banbrytande smarttelefonen har fått flera innovativa funktioner och förbättringar jämfört med föregångaren och specifikationerna ser på pappret otroligt bra ut. Den mest intressanta nyhet som MyTrendyPhone har fått upp öron och ögon för är det så kallade smarta “squeeze-läget”, eller Edge Sende som HTC kallar det för.

HTC U11

Källa: cdn.bgr.com

Edge Sense: Den mest innovativa nyheten

 

Vi har spekulerat i hur många unika funktioner som HTC:s nya flaggskepp skulle få, och Edge Sense är absolut den mest spännande och unika. Med denna funktion kan du helt enkelt ”klämma fram” en selfie exempelvis, och ni förstår kanske att det handlar om en liknande tryckkänslig funktion såsom iPhones 3D-touch. Det som är annorlunda är att det inte är själva displayen som är tryckkänslig, utan sidorna eller ramen på telefonen.

Med hjälp av ”knapparna” på sidan kan du navigera genom flera nödvändiga applikationer. Det är en helt ny typ av funktion, och kanske början på ett nytt sätt att använda smartphones. Beroende på hur hårt du klämmer samt hur kort eller långt du håller i, så kan du få tillgång till kamera, ficklampa, snapchat, internet etc. Du kan själv välja och skräddarsy vilka funktioner du ska aktivera, och funktionen fungerar också med skal och covers på!

 

 

Ny ”liquid” baksida

 

Skärmstorleken på denna eleganta smartphone är på hela 5,5″ tum, med en upplösning på 2560 x 1440 pixlar. Baksidan kallar företaget för ”liquid” som ska återspegla telefonens droppformade avrundningar på sidorna av baksidan, samt hur den nya baksidan återger färger och ljud i flera lager som ger extra djup samt skiftningseffekter när man kikar på telefonen i olika ljusbilder och vinklar.

HTC U11 kommer i fem olika färger, men till Sverige kommer troligen först bara 2. Dessa blir fantastic silver och briliant black. Återstår att se ifall och i så fall när de andra färgerna anländer.

Fantastisk kamera och vattentålig

 

Baksida HTC U11

Källa: globemobiles.com

 

Ännu en nyhet är att den nya U11 har fått en vattentålig (vattentät) konstruktion och klassas numera som IP67. Detta gör att den kan sänkas ned i vatten i 30 minuter och ner till 1 meters djup.
Kameran är en annan nyhet som höjer våra ögonbryn, telefonen har en 12MP huvudkamera med stor sensoryta, optisk bildstabilisator och har en funktion som HTC kallas ”Instant HDR boost”, vilket ger en otroligt snabb seriebildtagning bland annat. Den främre kameran har också fått en fin uppdatering, minst sagt. Den är numera på hela 16 MP, och har extra vidvinkel lins.

Vad tycker du om nya HTC U11? Lever den upp till dina förväntningar?

0

Säg vad du tycker

Berätta för oss vad du tycker...
om du vill att en bild ska visas bredvid din kommentar, skaffa en gravatar!