Löradg Oktober 21 2017

Hitta din Android 5.0 Lollipop enhet

De flesta smarttelefoner har inbyggd GPS som ger möjlighet till geotagging och navigation, men också att hitta din stulna eller borttappade mobil. Använda Android Enhetsadministratör för att spåra din försvunna enhet.

Aktivera Android Enhetsadministratör

Om din enhet har Android 5.0 Lollipop, ska du gå till Inställningar Säkerhet och Enhetsadministratörer. Se till att Android Enhetsadministratör är markerad i listan över aktiva enhetsadministratörer. Aktivera därefter din GPS och datanät eller Wi-Fi, om de inte är aktiva.

Komma åt Enhetsadministratörer

Android Enhetsadministratör måste vara aktiverad innan du tappar bort din enhet, så sätt igång nu, innan det är för sent.

Använd Android Enhetsadministratör

Det finns två sätt att komma åt Enhetsadministratör – antingen via webbprogrammet eller genom att ladda ner appen från Google Play. Då ska du logga in med ditt Google-konto. Alla Google-konton du har kommer att listas i en drop-meny. Välj det kontot som är knutet till dina personliga smarttelefoner och / eller plattor. Du kan också logga in som gäst, vilket är användbart om du använder Android Enhetsadministratör på någon annans enhet.
När du väljer den försvunna enheten kommer den att lokaliseras på kartan. Du kan zooma in och ut på kartan för att få en bättre uppfattning om platsen.

Spåra din Android- enhet

Aktivera ringsignal: I stället för att be någon ringa upp mobilen för att lyssna efter ringsignalen, kan du ringa via Android Enhetsadministratör. Detta kommer att göra att enheten ringer om fem minuter på högsta volym, även om den är inställd på tyst eller vibration.

Ringa din mobil via Android Enhetsadministratör

Lås upp din telefon: Alternativet Lås låter dig sätta eller ändra en PIN / lösenord på enheten, eller visa ett meddelande på din låsta skärm.
Du kan låsa enheten på distans som kan vara till nytta om du inte vill att någon kommer åt dina data. För att låsa upp enheten, klicka på “Lås”. Ange ditt nya lösenord två gånger och sedan klicka på låsknappen. När kommandot skickas till enheten kommer den att låsas omedelbart.

Radera allt innehåll: Du kan ta bort alla appar, foton, musik och inställningar på enheten. Om mobiltelefonen är inte ansluten till nätet, kommer det att ske så snart den blir.

Ta bort data från stulna mobil

0

Säg vad du tycker

Berätta för oss vad du tycker...
om du vill att en bild ska visas bredvid din kommentar, skaffa en gravatar!