Torsdag Oktober 19 2017

Google Keep – som en schweizisk armékniv

01.28.2015 från · Lämna din kommentar 

google keepGoogle Keep började som post-it-lappar i telefonen och på plattan, men har utvecklats till något mycket mer. Det är ett utmärkt verktyg för att skriva anteckningar, skapa påminnelser, spara artiklar, kvitton, visitkort och annat. Sedan en tid tillbaka går det också enkelt att dela listor mellan flera användare.

Det allra enklaste är så klart att skriva anteckningar. Klicka bara på fältet för att skapa en ny anteckning och börja skriva. Med färgpaletten kan du bestämma vilken färg anteckningen ska ha. Ett tips är att använda en färg för sådant som rör arbetet, en annan för inköpslistor (som jag kommer till om en liten stund), ytterligare en för kvitton, etc. Då blir det enkelt att få en överblick.

google keep

För listor använder du ikonen som ser ut som en lista. Sedan är det bara att fylla på listan med det som du vill den ska innehålla. Det kan vara en att-göra-lista, en betygslista för filmer som du har sett, en inköpslista eller något helt annat. Låt oss säga att du har bestämt dig för att handla några saker på väg hem från jobbet. Då kan du sätta en påminnelse som triggas vid en viss tid, eller varför inte på en viss plats.

google keep

Du kanske vill att inköpslistan dyker upp när du går in i affären. Påminnelser som är skapade i Google Keep dyker även upp i Google Now, om du använder det. Din sambo kanske kan handla när han eller hon ändå passerar affären? Då kan du skriva listan i din Google Keep och enkelt dela den till den andre personen.

Har du många kvitton eller visitkort som du vill hålla reda på? Använd Google Keeps bildlagring. Du kan välja mellan att ta ett foto eller använda en bild som du redan har på telefonen eller datorn. När du har bilden i Google Keep har du tillgång till en riktigt smidig funktion, nämligen teckenigenkänning. Den fångade texten blir inte bara sökbar utan också tillgänglig för att klipp-och-klistra in i någon annan app. Varför inte kopiera in kvittona i Excel när du ska sammanställa din reseräkning? Allt i Google Keep är sökbart, vilket gör det enkelt att hitta det du behöver för stunden, som t.ex. menyn på den lokala restaurangen.

Grab image text

Är du på språng och inte har möjlighet att använda tangentbordet? Inga problem. Tryck bara på mikrofonen och prata in din anteckning eller påminnelse. Google Keep förstår inte allt, men för säkerhets skull sparar den även ljudfilen så att du kan lyssna senare och korrigera anteckningen.

google keep

Om du råkar ta bort en anteckning kan du hämta tillbaka den från papperskorgen, men bara i 7 dagar från borttagningen. Det är därför smart att arkivera dem istället för att radera dem.

google keep

Google Keep finns till Android och som en app i Google Chrome. Tyvärr finns det ingen version för iOS ännu.

0

Säg vad du tycker

Berätta för oss vad du tycker...
om du vill att en bild ska visas bredvid din kommentar, skaffa en gravatar!