Måndag Oktober 23 2017

Låt oss presentera: Galaxy Note 5 och Galaxy S6 Edge Plus

08.14.2015 från · Lämna din kommentar 

Den långa väntan är äntligen över… och det är dags att pusta ut efter all väntan – Samsungs två nya modeller; Galaxy Note 5 och dess kurviga kusin Galaxy S6 Edge+ är äntligen här! Dessa två nya toppmodeller presenterades och hyllades på Galaxy Unpacked eventet i New York på torsdagen, och det är dags för oss att uppdatera er som kanske missade live-eventet eller bara vill veta lite mer. Så luta er tillbaka medan vi här berättar lite om två av de mest omtalade Samsung enheterna på sistone!

Note 5 och S6 Edge+: Vackrare och smartare än någonsin!

Note och Edge

Tittar vi lite närmare på båda phabletarna, ser vi en sak direkt: skärmarna är större! Men, Galaxy Note 5 är faktiskt trots detta, på det hela taget mindre och mäter nu 153,2 x 76,1 x 7,6 mm (jämförelse: föregångaren Note 4 hade dimensionerna 153,5 x 78,6 x 8,5 mm).
Samsung Galaxy Edge+ mäter 154,4 x 75,8 x 6.9mm.

Skaparna var på eventet mycket stolta över att (speciellt för sina Note-fans) ha kunnat förbättra specifikationerna och hålla skärmen större utan att bulka upp själva telefonen! Den nya Note 5 är nu mer som en S6 Edge, gjord av tunnare och lättare metall (inga fler Notes av plast!), med krökta sidor som gör hanteringen av enheten betydligt enklare. S-pennan, som poppar ut mycket enklare och stiligare än tidigare, möjliggör multitasking och kreativ hantering. Ytterligare en nyhet; Note 5 levereras med ett innovativt tangentbordsfodral som håller den stora displayen synlig, samtidigt som du kan skriva med större precision och snabbhet. Här vill nog Samsung närma sig BlackBerrys kunder…

S6 Edge+ är som väntat en mäktig och elegant smartphone med en ultraskarp, böjd 5,7-tums skärm (många skulle nog påstå att det i grunden är en enorm Galaxy S6 Edge). Vad som är nytt jämfört med den vanliga modellen är införandet av Apps Edge-funktionen, som låter dig svepa åt vänster eller höger för att dra upp dina favoritappar (du kan bara göra detta med kontakter med en “vanlig” S6 Edge).

Fullproppade med det senaste

Samsungs nya toppmodeller

Vissa av specifikationerna har det spekulerats om ett tag nu: telefonernas batteripaket  kommer med 3,000 mAh (många hade hoppats på ännu mer eller åtminstone löstagbara batterier); front- och bakkameran på båda enheterna summeras till 5 respektive 16 megapixlar; båda enheterna lagrar upp till 4GB RAM och har Exynos 7420 8-kärniga processor, samt kör Android 5.1.
Ytterligare spännande funktioner inkluderar det faktum att kamerorna nu kan filma i 4K och att du inte bara kan ladda trådlöst, nu kan du också använda Samsungs trådlösa snabbladdning! (en timme snabbare än tidigare).

På Unpacked eventet presenterades också Samsung Pay, som är Samsungs svar på ApplePay och inte bara låter dig betala säkert i butiker och affärer som accepterar NFC, men också med kreditkort (ett steg längre än ApplePay).

De båda telefonerna kommer att finnas tillgängliga från den 21 augusti i Kanada och USA. Svensk ankomst ännu okänd, men inom snar framtid vänner!

0

Säg vad du tycker

Berätta för oss vad du tycker...
om du vill att en bild ska visas bredvid din kommentar, skaffa en gravatar!