Tisdag Oktober 17 2017

Hur får man Cortana att använda Google istället för Bing?

01.29.2016 från · Lämna din kommentar 

Har du en telefon med Windows 10 och isåfall en assistent i form av Cortana, då kan du förmodligen vara aningen frustrerad över att alla dina sökningar görs via Bing istället för Google. Lyckligtvis finns det ett sätt att undvika detta, och vi tänkte visa dig exakt hur du lär Cortana att byta till Google!

Windows 10 assistent

 

Steg 1: Välj Chrome som standardwebbläsare

Titeln säger allt. Om du inte redan valt Google Chrome som standardwebbläsare, gör det nu: gå till Inställningar och sedan System > Standard appar. Hitta bläddringsfunktionen och klicka på webbläsaren som är inställd som standard och välj Chrome från menyn. Klart!

Google Chrome och Windows 10

Steg 2: Hämta Chrometana

Efter att Chrome nu har blivit din standardwebbläsare så behöver du också en Chrome-extension som heter Chrometana. När du väl har installerat denna så kommer du att komma till en sida där du kan välja bland Google, DuckDuckGo eller Yahoo som din favoritsökmotor. Kanske gillar de andra två mer, det är självklart tillåtet! Men eftersom vi i texten skriver om Google, då är det Google som vi kommer att välja. Behöver du gå tillbaka till den här sidan någon gång senare, välj bara Inställningar i Chrome, sedan Extensions > Chrometana > Alternativ.

Ladda ned Chometana

Steg 3: Sök på webben

Sökning

Starta Cortana och påbörja en sökning. Den kommer nu inte längre att göras via Bing utan via Google. Du har klarat det! Grattis, Cortana har nu glömt bort Bing helt och hållet!

 

0

Säg vad du tycker

Berätta för oss vad du tycker...
om du vill att en bild ska visas bredvid din kommentar, skaffa en gravatar!