Söndag Septiembre 24 2017

Chromecast: Dela filer via gästläget utan ditt Wi-Fi lösenord

12.15.2014 från · Lämna din kommentar 

Chromecast-appen blivit uppdaterad nu.

Använder dina gäster enheter som kör på Android 4.3 KitKat och senare och du vill låta dem strömma innehållet till din TV utan att dela ditt Wi-Fi-lösenord, så kommer den senaste Chromecast-uppdateringen till nytta.

Lätt och enkelt att ställa upp det; det tar faktiskt bara ett par steg för både ägaren och gästerna, och sedan kan man börja dela olika filer- foton, roliga filmer, musik osv. Så här gör du:

Chromecast ägarinställningar:

Steg 1: Se till att din personliga enhet är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som Chromecasten. Öppna sedan Chromecast-appen.

Steg 2: Tryck på Enheter för att välja den aktuella Chromecast-enhet du vill ansluta med. Tryck därefter på Meny och under Gästläget dra reglaget till På.

Steg 3: På din TV kommer det att visas en fyrsiffrig PIN-kod som krävs för att strömma i gästläget. Detta visar att funktionen fungerar korrekt. Chromecast-enheten överför pinkoden automatiskt via korta och ohörbara ljudsignaler. Har man problem med uppkopplingen genom dessa signaler kan man trycka på Hoppa under det sista steget och ansluta manuellt med hjälp av denna fyrsiffriga pinkod.

Aktivera gästläget i Chromecast

Strömma som gäst

Steg 1: Wi-Fi är påslaget på din ehnet (men du är ej ansluten till nätverket). Försök strömma genom att trycka på ikonen Chromecast längst upp på skärmen i en av de appar som stödjer Chromecast såsom YouTube, Foton eller Google Play Musik.

Steg 2: Ett fönster kommer att öppnas för att ansluta till en enhet från listan. Välj den enhet i närheten och tryck sedan på OK. Välj därefter Anslut i nästa popup-fönster.

Gästläget stöds inte tyvärr på iPhone eller iPad. Appar som castas av lokala medier, såsom bilder eller videoklipp, fungerar desvärre inte i gästläget. Funktionen kan inaktiveras när som helst.

Tycker du om denna app? Skriv gärna hur du vill använda den nya funktionen!

0

Säg vad du tycker

Berätta för oss vad du tycker...
om du vill att en bild ska visas bredvid din kommentar, skaffa en gravatar!