Måndag Oktober 16 2017

CES 2015: Ladda ditt batteri från noll till hundra på två minuter…

01.09.2015 från · Lämna din kommentar 

2015 har börjat med många intressanta innovationer som lagts fram av de stora tillverkarna såsom Samsung, Apple, Motorola, Sony, Nokia … men även nystartade och mindre företag. Allt äger rum på CES mässan 2015 i Las Vegas som började den 6 januari, och faktiskt slutar idag. Vi har redan skrivit om flera produkter på vår Google+ kanal.

Den hettaste händelsen i januari

Ni har säkert hört talas om flera nya flaggskepp från tillverkarna, såsom Asus ZenFone 2 med 4GB RAM som presenterades redan i måndags. Denna superkraftiga smarttelefon förväntas vara en av de mest önskvärda mobilerna under 2015.
Är du på jakt efter en snygg smartklocka som även kommer att vara din bästa vän under alla träningsaktiviteter exempelvis, så kan du ta en titt på alla intressanta bärbara enheter som presenterats på CES 2015 och som helt säkert kommer att passa varje stil och smak.
Seagate presenterade Seagate Seven, ett extremt tunt externt batteri med 500GB minneskapacitet.

Men kanske är den allra mest fascinerande nyheten laddaren som introducerades av det israeliska företaget StoreDot.

Ladda batteriet på två minuter
I fjol presenterade de en prototyp av sin ultrasnabbladdare, som då var tjockare än själva telefonen och nu på CES mässan visade de upp en enhet som var betydligt mindre. Den lyckas ladda ett Galaxy S5 batteri på mindre än två minuter! De visade också upp ett 2,000mAh batteri, som tog tre minuter att ladda, men telefonen som den satt i var faktiskt 5 mm tjockare än normalt.
Företaget har haft en helt annan inställning i sin tillverkning av batterier. Deras mål var inte att öka kapaciteten, utan att ändra den interna strukturen för att få till en blixtsnabb laddning. Det innebär också användningen av en helt ny typ av batteri, som innehåller speciella syntetiserade organiska molekyler vilka möjliggör förflyttning av joner (från en anod till en katod) med en hastighet som inte varit möjlig tidigare.
Självklart så påverkar detta kapaciteten, men att ladda sin telefon två eller tre gånger per dag med en sådan hastighet bör inte vara ett problem.
Denna typ av batteri kommer att vara dyrare så telefonerna kommer också att kosta mer, men det innebär även vissa förändringar i utformingen av framtida enheter. Trots detta är bolaget optimistiskt, de förhandlar redan med många mobilgiganter.
Alla dessa specifikationer och teknik förväntas komma på marknaden senast under 2017.
Det israeliska företagets planer är även att bygga denna typ av batterier till bilar och det ser ut som att deras idéer har stora chanser eftersom många redan investerat i företaget, även Roman Abramovich med sina 10 miljoner dollar!

Låter denna teknik intressant? Blir dessa snabbladdare standard inom snar framtid?

0

Säg vad du tycker

Berätta för oss vad du tycker...
om du vill att en bild ska visas bredvid din kommentar, skaffa en gravatar!