Löradg Oktober 21 2017

Vem väljer du som chaufför: Apple CarPlay eller Android Auto?

08.11.2015 från · Lämna din kommentar 

I den vänstra ringhörnan har vi Apple CarPlay, och i den högra finns – Android Auto.
Let’s get ready to rumble! Vänta lite nu …vad är det egentligen vi pratar om här? Jo, både Apple och Android ger dig möjligheten att koppla in dina system till din bil, och använda appar samt allt annat som redan finns i våra telefoner eller surfplattor. Idag tar vi en titt på hur detta fungerar, och precis vad som erbjuds av de två tillverkarna.

Till att börja med så vill tillverkarna hävda att huvudanledningen till att dessa bilsystem överhuvudtaget finns är ökad säkerhet och förbättrad så kallad in-car upplevelse. Det tvekar vi inte på …

Siri, kör mig till ….

Apple CarPlay

CarPlay överför allt du vill och behöver göra med iPhonen, direkt till din bils integrerade display. Du kan alltså ringa, skicka och ta emot sms och meddelanden, lyssna på dina tunes, få vägnavigering osv. Men med hjälp av systemets smarta utförande blir du inte alls lika distraherad som om du gjorde allt detta via din telefon. Allt du i praktiken behöver göra är att synka din iPhone med CarPlay, och berätta för Siri vart du ska åka – så tar hon över!

Google, nu kör vi!

Google

Med Android Auto, så tar faktiskt även Android över körningen. Nja, inte helt och hållet, men iallafall för att underlätta och distrahera så lite som möjligt. Google framhäver enhetens intuitiva gränssnitt (som vanligt så vet Google allt du gjort på alla dina enheter, detta underlättar ytterliggare!) samt smarta röststyrning väldigt mycket, allt med syfte att hålla dig så koncentrerad på vägen som möjligt. För tillfället, är denna utrustning endast kompatibel med Android telefoner som kör på 5.0 (Lollipop) eller högre – men vi förväntade egentligen inte heller något annat.

Kör på som vanligt …

Slutligen, så spelar det egentligen ingen större roll ifall gränssnitten är annorlunda, och vilken man ifråga tycker om mest. Det som vi förväntar oss är att Apple kunder kommer att köra på CarPlay, och vice versa. Eller, är du kanske en av dessa våghalsar som vågar sig på något nytt, och gå över till andra sidan? Berätta varför!

0

Säg vad du tycker

Berätta för oss vad du tycker...
om du vill att en bild ska visas bredvid din kommentar, skaffa en gravatar!