Tisdag Oktober 17 2017

Apple:s nya 6S modell med Force Touch känner av 3 olika tryck

09.08.2015 från · Lämna din kommentar 

Som vanligt inför en presentation av en ny iPhone-modell, så har det varit enormt mycket spekulationer om just vilka funktioner och specifikationer den nya modellen kommer att ha. Vissa verkar nästan stensäkra, andra troliga och så till sist har vi en del långsökta (nej, den nya 6S kommer förmodligen inte komma med trådlös laddning eller annorlunda design …). Ändå verkar en påstådd specifikation i synnerhet ständigt dyka upp i större delen av allt skvaller, och det är Force Touch-tekniken som de senaste MacBook styrplattorna samt Apple Watch redan kan skryta med. iPhone Force Touch tekniken kallas enligt uppgift för 3D Touch Display, och det finns en ganska bra förklaring till detta namn.

Force Touch; Rör vid och tryck

Nya 3D Force Touch tekniken?

Den tryckkänsliga skärmen i nya iPhone 6S kommer högst troligen med en liten twist; det sägs att den inte bara kommer att ha två differentierande trycknivåer, men totalt tre olika typer! En regelbunden “touch”, ett lättare tryck och en djupare press/tryck . Därav 3D namnet!

Framtidens Apple-teknik

Apples nya center

Nu är den här typen av teknik fortfarande ganska nytt för den största delen av smartphone-användare och de flesta av oss har ännu inte haft möjlighet att känna på den vanliga “touch” teknikner, än mindre 3D-tekniken! Men vad som kan säkerställas är att sådan teknik öppnar upp en hel värld av möjligheter för app-designers och spelutvecklare, så vi kommer nu helt säkert börja uppleva en helt ny typ av smartphoneanvändning. Apple kommer nog att ha sina händer fulla med att lära alla oss gröngölingar om denna stora förändring i hur saker och ting fungerar på en pekskärm.

Bortsett från de kommande iPhone modellerna(s), bör den ryktade iPad Pro också få denna 3D-känsliga beröringsteknik. Imorgon, onsdagen den 9 september är iallafall dagen för det inplanerade Apple eventet, så inom kort bör vi veta helt säkert vad som kommer, och vad som bara var rykten. Börja träna på dina “taps” och “touch” tekniker redan nu!

0

Säg vad du tycker

Berätta för oss vad du tycker...
om du vill att en bild ska visas bredvid din kommentar, skaffa en gravatar!