Måndag Oktober 23 2017

Apples iPhone har fyllt 8 år!

06.30.2015 från · Lämna din kommentar 

Den 29 juni 2007 släppte Apple sin allra första iPhone i USA. iPhone hade alltså födelsedag igår, men vi vet inte riktigt hur den firades. Vid denna tidpunkt 2007 var iallafall Nokia och BlackBerry mycket populära mobiltelefoner, så saker och ting har verkligen förändrats under de senaste åtta åren. Nu är iPhone en av de mest sålda mobilmodellerna, med exempelvis 34 000 sålda Iphone 6 per timme förra kvartalet.

iPhone 2G

När Apple iPhone (1 eller 2G) lanserades i USA i juni 2007 var telefonen exklusiv för amerikanska mobiloperatören AT & T. När den senare presenterades i Storbritannien i november samma år, hade O2 ensamrätten på den sköna iPhonen, som väckte massiv uppmärksamhet världen över. Det måste sägas att lanseringen av den första iPhonen helt förändrat mobiltelefonbranschen, och nu ser vi att alla andra har tagit efter smartphonekonceptet.

Apple har sålt hundratals miljoner iPhones sedan den första telefonlanseringen, och kommer att lansera nya modeller senare i år, högst troligen blir det i form av iPhone 6S och iPhone 6S Plus.

Precis varje år nämligen, utan undantag, har Apple introducerat nya iPhonemodeller och de blir mer och mer populära för varje ny modell som kommer. Intressant är hur länge Apple kan klara av att hålla denna popularitet, och ständigt komma med rekordförsäljningssiffror för varje ny modell. VI tror att det kan hålla på ett tag till, så länge de är innovativa och lyssnar på sina användare!

0

Säg vad du tycker

Berätta för oss vad du tycker...
om du vill att en bild ska visas bredvid din kommentar, skaffa en gravatar!