Löradg Oktober 21 2017

Uppföljning av Apple Keynote

03.22.2016 från · Lämna din kommentar 

Igår hade Apple sitt speciella keynote-event, där företagets fans runt om i världen satt bänkade framför sina skärmar och otåligt väntade in alla spännande nyheter. Även om evenemanget höll på i lite drygt en timme så kom Apple med 2 rätt stora nyheter, och ett antal mindre.

Det var faktiskt en (ny) telefonmodell, iPhone SE (fint namn, eller hur?) som presenterades igår som i själva designen inte bara påminner utan är nästintill identisk med sin föregångare iPhone 5s. Om vi talar prestanda så är det viktigt att nämna att Apple har lyckats trycka in nästan all teknik från iPhone 6S i denna 4-tumsmodell vilket är riktigt imponerande. Det var hög tid för alla som gillar iPhone, men absolut inte större skärmstorlekar att äntligen få ett bra alternativ med tanke på att det gått nästan 3 år sedan företaget släppte sin sista 4-tumsmodell. Ska vi ta en närmare titt på lilla iPhone SE:s specifikationer?

nya iPhone

Tack vare Apples A9 tredje generations 64-bitars processor är den mindre iPhone SE dubbelt så snabb som iPhone 5s. Den har också fått PowerVR GT7600 GPU som är 3 gånger snabbare än den på iPhone 5s.

Men det uppstod samtidigt en besvikelse, nämligen avsaknaden av 3D- touch, vilket kan vara något som framtida iPhone SE användare definitivt kommer att sakna.

Huvudkameran har 12 MP, True Tone-blixt och ett mäkta panorama-mode på upp till 63 MP.
Kameran på framsidan (selfiekameran) är dock oförändrad med 1,2 megapixlar vilket kan vara i minsta laget för de som tar många selfies eftersom den ger bilder med låga 1280×960 pixlar.

iPhone-SE-inuti

iPhone SE har också fått ett förbättrat batteri som nu håller betydligt längre, Bluetooth av 4.2-generation samt den senaste iOS 9.3. Med tanke på att Cupertino-jätten måste vara och är miljöinriktade, så har de valt LED-bakgrundsbelysning som är kvicksilverfritt och glaset som är arsenikfritt till sin nya modell. Dessutom är aluminiummaterialet som används vid tillverkningen av enheten helt återvinningsbart.

Iphone SE säljs med antingen 16 eller 64 GB lagring och kommer att kosta 4 695 respektive 5 795 kronor.

iPad Pro med 9,7-tumsskärm

 

Nya iPad Pro är en mindre version av storasystern och de flesta komponenterna förutom skärmen och batteriet är snarlika.

Skärmen är ännu vassare än hos den större modellen och har 2048×1536 pixlar (264 pixlar per tum precis som den andra). Numera finns det en oljeavstötande hinna på skärmen som sägs kunna minska effekten av fingeravtryck, något som vi alla bör gilla!

Den kommer också med två tekniknyheter:
1) samma färgrymd som en iMac med 5k-skärm, vilket innebär att den följer dci-p3-standarden som används i filmindustrin.
2) True Tone – en kombination av nya sensorer och mjukvara som anpassar ljusstyrka för att anpassa färgerna till rummet du befinner dig i så att färgerna du ser på din iPad ser likadana ut för din hjärna oavsett ljusmiljön.
Grymt eller hur?

iPad Pro 9.7
Apple verkar ha börjat ta fotografering med surfplattor på större allvar. Nya iPad Pro med 9,7-tumsskärm har en huvudkamera med 12 MP som kan filma video i 4k. Den har även stöd för Live Photos och har samma True Tone-blixt som iPhone. På framsidan är kameran uppdaterad till 5 MP och den använder skärmen som blixt för selfies när det är mörkt.

Nya iPad Pro har 4 högtalare som ska klara att spela dubbelt så hög volym som iPad Air 2, nästan så att du kan störa grannarna med din favvomusik.

Apples nya surfplatta har stöd för Pencil och har en egen modell av Smart Keyboard. Priserna börjar på 6 695 kronor för modellen med enbart wifi och 32 GB. Uppgraderingar till 128 och 256 GB lagring kostar 1 700 kronor var.

Dessa nyheter var trots allt rätt så mycket från Apple med tanke på eventet, håller ni med?

0

Säg vad du tycker

Berätta för oss vad du tycker...
om du vill att en bild ska visas bredvid din kommentar, skaffa en gravatar!