Måndag Oktober 16 2017

Apple har vunnit patent för en “wraparound display”

03.06.2014 från · Lämna din kommentar 

Det har diskuterats i branschen ett tag om flexibla och böjda skärmar, men det är första gången att en tillverkare faktiskt börjar tillämpa detta koncept. För närvarande finns det två telefoner på marknaden som använder denna typ av display: Samsung Galaxy Round och LG G Flex.

LG G Flex vs Galaxy Round

LG G Flex vs Galaxy Round

Apple har vunnit patent för en “wraparound display”, som kanske inte precis betyder att framtida enheter kommer att ha en “flexibel” display på samma sätt som G Flex, men de kommer att ha en böjd skärm runt hela telefonen.

Skulle denna “wraparound display” vara en praktisk design?

Även om dagens telefoner är gjorda av några av de starkaste materialen, kan vätskeskador och många andra skador uppstå.
iPhone 4 och 4S har baksidan gjord av glas. Många av oss tyckte att framsidan av telefonen är tillräckligt utsatt om den skulle tappas och nu ska man oroa sig för ryggen också. Det hindrade inte människor att köpa antingen iPhone 4 eller 4S, eftersom ett skal eller fodral kan användas för att lösa detta, men med ett wraparound- koncept som det här måste man undra om en lösning som ett skal till och med skulle vara ett alternativ om båda sidorna av telefonen har samma syfte.

Apples designkoncept

#406- Fysiska volymknapparna skulle bli virtuella, på skärmen

Även Apples berömda “bumper” inte skulle fungera här, eftersom telefonen skulle sakna knappar: i stället för volymknappar justeras ljudstyrkan med en digital panel. Till exempel, kameraknappen, eller “Side Touch”, på Galaxy S5 sensorbaserad, inte fysiskt.

När det kommer till detta intressanta designkoncept och hur att skydda enheten, kommer vi förmodligen att behöva tänka utanför boxen.

0

Kommentarer är stängda.