Löradg Oktober 21 2017

Ett par användbara iPhone 6S och 6S Plus batteritricks

10.05.2015 från · Lämna din kommentar 

Du kanske är en utav dessa lyckliga som har lyckats få tag på Apples senaste juveler; iPhone 6S eller dess storebror 6S Plus. Bra för dig! Oavsett hur bra dessa nya enheter är, så är förbättring av batteritiden alltid ett välkommet inslag, vem skulle tacka nej till detta?

Här följer ett par enkla tips och tricks för att hjälpa dig att minska iPhonens batteriförbrukning. Några av dessa kanske du redan har hört talas om använder, andra har du kanske inte en susning om. Hursomhelst så skadar det inte att prova en och annan, eller hur?

Spara batteri!

Batteritid Trick #1: Säg ja till Auto-Lock

Detta kan verka rätt så självklart, telefonen din behöver definitivt inte vara på hela tiden eller för länge, och äta batteri. När din iPhone har varit inaktiv ett litet tag, är det bra att ha Auto-Lock för att stänga av enheten automatiskt. För att välja Auto-Lock-intervall, och vilket som fungerar bäst för dig så ska du gå till Inställningar> Allmänt> Autolås och välj 1, 2, 3, 4 eller 5 minuter (ju mindre, desto bättre för batteriet såklart!). Kan inte bli enklare än så!

Batteritid Trick #2: Sänk ljusstyrkan

En oldie men goldie! Mörkläggning av ljusstyrkan på skärmen kommer definitivt ge en lägre strömförbrukning, så allt du behöver göra är att gå till Inställningar> Display & Ljusstyrka och minska ljusstyrkan till förmån för din iPhones batteritid.

Batteritid Trick #3: Hitta den där batterisugaren

iOS 8 och senare versioner av operativsystemet gör att du kan hitta de program som använder mest batteri, och suger ut kraft från din telefon. Gå till Allmänt> Användning> Batterianvändning och du ser vilka applikationer som dränerat batteritiden under de senaste 24 timmarna, eller en hel vecka för den delen.

OBS. Vissa program kommer att ha en hög andel batterianvändning, men detta betyder inte nödvändigtvis att just dessa appar tar onödigt mycket kraft av batteriet. Du kan rätt av bara vara frekvent användare av en del av dem!

Appar

Batteritid Trick #4: Aktivera platstjänster endast vid användning av Appar

Förr i tiden (fram till iOS 7) kunde du bara aktivera platstjänster “på eller av”. Med den senaste iOS-versionen kan du aktivera ett alternativ som kallas när du använder App, vilket innebär att din plats syns endast när programmet är igång. För att kontrollera vilka program som nyligen använt lokaliseringstjänster, gå till Inställningar> Sekretess> Platstjänster.

Batteritid Trick #5: Låt iOS Berätta vad du ska göra

Apple Batteri

Egentligen kan just iOS ge dig förslag på vad du ska göra med din iPhone 6s och iPhone 6s Plus batteritid. Om du vill ha råd, gå till Allmänt> Användning> Batterianvändning. Och säg tack efteråt! :)

Det är allt! Ge dessa rekommendationer en chans och efteråt kan din iPhones batteritid bli längre och välmående!

0

Säg vad du tycker

Berätta för oss vad du tycker...
om du vill att en bild ska visas bredvid din kommentar, skaffa en gravatar!