Måndag Oktober 23 2017

5 snabbtips för att förbättra din Windows 10 upplevelse

11.04.2015 från · Lämna din kommentar 

Har du redan fått en försmak av nya Windows 10, men eftersom det hela tiden kommer nyheter och uppdateringar så finns det förmodligen vissa knep och tricks du fortfarande inte har upptäckt, än så länge. Här följer 5 supersnabba Windows 10 tips som du kanske inte visste om (men definitivt kommer att uppskatta!).

Microsoft Windows 10

Användbara Windows 10 kortkommandon

Att kunna många bra kortkommandon på tangentbordet gör livet en miljard gånger lättare (vi har räknat, miljard är en helt riktig beräkning ;). När du kör Windows 10, och trycker på Windows-tangenten + I, kommer den nya inställningsmenyn fram (som låter dig få tillgång till en hel del av datorns grundinställningar från kontrollpanelen). Windows-tangenten + X öppnar den speciella snabbstarts-menyn, och Windows-tangenten + A initierar den helt nya “Action Center” (en universell notifikationsflik kopplad ihop med flertalet plattformar).

Snabbtillgång till Egenskapsmeny

När du är i Filhanteraren (File Explorer) så kan du trycka på Alt-tangenten och håll den nere medan du dubbelklickar på en fil för att öppna dess Egenskapsmeny. Det är allt!

Minimera alla oanvända fönster

Detta kanske låter lite konstigt, men det är effektivt. Vad du behöver göra är att köra på titellistan i det aktiva fönstret som du vill hålla öppen och flytta den fram och tillbaka, rätt så snabbt (eller, skaka till den rättare sagt). Nu kommer alla andra inaktiva fönster minimeras och endast det fönster du har “skakat” kommer att förbli öppet. Som vi nämnt, så verkar metoden lite märklig vid första anblick men den här funktionen är verkligen nödvändig och mycket användbar!

Praktiska genvägar i aktivitetsfältet

Mer genvägsgodsaker! Om du har olika program fästa på aktivitetsfältet, kan du enkelt öppna dem genom att genomföra kortkommandot Windows-tangenten + [siffertangent], där sifferknappen motsvarar antalet programm på aktivitetsfältet. Säg att du har Google Chrome, Paint och File Explorer nålade. Google Chrome skulle då vara 1, Paint 2 och Filhanteraren… ja du har nog förstått, nr 3. Dessutom, om du vill gå igenom programmen på aktivitetsfältet, trycker du bara på Windows-tangenten + T och bläddra igenom både dina nålade och andra fönster.

Nåla fast papperskorgen till Start-menyn / Aktivitetsfältet

Nåla fast papperskorgen till Start-menyn

Slutligen, vill du att Papperskorgen ska vara en del av Start-menyn? Tänkte väl det. Allt du behöver göra är att högerklicka på Papperskorgs-ikonen på skrivbordet och välj Fäst på Start (Pin to Start) och ikonen kommer att visas på Start-menyn. På samma sätt kan du högerklicka på ikonen när den är i Startmenyn och välja Fäst på aktivitetsfältet för att sätta ikonen tillsammans med dina andra nålade program och filer.

Vi hoppas att du finner dessa 5 enkla Windows 10 tricks väl användbara! Vet du något mer som vi kanske inte är medvetna om? Dela med dig här under i kommentarsfältet.

0

Säg vad du tycker

Berätta för oss vad du tycker...
om du vill att en bild ska visas bredvid din kommentar, skaffa en gravatar!