Tisdag Oktober 17 2017

5 dolda iOS 9 funktioner som gör ditt iPhoneliv mycket enklare!

01.05.2016 från · 1 Comment 

Goda nyheter och praktiska tips under första veckan på året! Om du har en (minst) iPhone 4S eller senare så bör du antagligen vara intresserad av den nya Apple iOS 9 uppdateringen. Förutom alla nya funktioner du får tillgång till (som du antagligen redan känner till) så finns det också en mängd nyttiga men dolda funktioner. Dessa funktioner är såklart kanske inte lika lätta att hitta som de andra, men de kommer definitivt att göra ditt liv som iPhone-användare en hel del enklare!

Idag kommer vi att avslöja ett par av dem till dig:

1. Selfiemapp

 

selfi mapp

För att vara helt ärliga så har vi inte ens märkt av den här mappen under iOS 9 första månad. När vi slutligen gjorde det så tänkte vi faktiskt på hur snyggt och praktiskt det är att ha en plats endast för våra selfies. När du tar ett foto med din frontkamera så sorterar iOS 9 automatiskt dina foton till denna mapp. Ifall du behöver en perfekt selfie för Facebook eller Instagram så går det nu att hitta direkt!

2. Dolj alla pinsamma bilder

 

pinsamma bilder

Minns du tiden då någon av kompisarna tog din iPhone, bestämde sig för att bläddra igenom Kameramappen och stötte på vissa bilder du aldrig ville att någon överhuvudtaget skulle se? Tack vare “Hide Photo” funktionen förpassas dessa situationer till historien. Du kan välja vilket foto du vill dölja från mappen och det kommer inte längre att dyka upp i dina Moments, Collections eller Years. Oroa dig inte, bilderna stannar kvar i albumet!

3. Låt sökfältet räkna lite matte för dig

 

sokfaltet matte

Tack vare iOS 9 behöver du inte ens öppna Kalkylatorn längre. Allt du behöver göra är att ange din ekvation i sökfältet och svaret kommer att visas direkt på skärmen.

4. Använd energisparläge

 

1. Energisparläge

Batteritid är alltid ett problem när det gäller våra smartphones och det är därför Apple har beslutat att ge sina användare ett nytt alternativ som tillåter dem att sätta sina enheter i ett “energisparläge”. Allt du behöver göra är att gå in i Inställningar> Batteri och helt enkelt sätta alternativet. När detta är gjort, kommer färgen på batteristatusen att ändras från grön till gul vilket tyder på att telefonen är officiellt i strömsparläge.

5. Välj en bild och rita direkt på den

 

rita

Visst, du kan använda denna funktion för att rita till en mustasch på din väns selfie, men det du också kan göra är att markera något speciellt i ditt foto. Bifoga bilden och tryck på den; välj sedan “markup” för att få upp en skärm där du kan rita, lägga till text och zooma även in en del av bilden.

Detta är några av våra favoritfunktioner i nya iOS 9 – vilka är dina?

0

Comments

One Response to “5 dolda iOS 9 funktioner som gör ditt iPhoneliv mycket enklare!”
  1. Carita G says:

    Vilka toppen tips, speciellt det om energisparläget :-) tack

Säg vad du tycker

Berätta för oss vad du tycker...
om du vill att en bild ska visas bredvid din kommentar, skaffa en gravatar!