Tisdag Oktober 17 2017

MTP väljer: 4 gadgets för fantastiska selfies

06.26.2015 från · Lämna din kommentar 

Världen har blivit spritt språngande galen, ifall vi pratar om selfiefenomenet. Detta är ett fenomen som precis alla håller på med just nu, och varför inte? Vi har till och med selfiekurser, selfiesmartphones, en miljon selfieappar tillgängliga på nätet, selfiesticks med långa armar, ja även ett musem tillägnat selfies i Manila, Filippinerna! Makati City är selfiens huvudstad, och Dwayne “The Rock” Johnson är selfiekungen bland kändisarna i Hollywood. Sugen på hur en selfie ser ut på Obamafamiljen, Påven eller Engelska kungahuset kanske? Inga problem, googla det bara så finner ni det!

en selfie

För ett litet tag sedan, insåg vi något – du kan inte själv vinna över selfietrenden, anslut dig istället! Tja, de flesta av oss kan erkänna att vi gillar att ta bilder på oss själva och publicera dem på Facebook, Instagram och andra sociala medier för alla att se (och bli irriterade!). Naturligtvis kan vi inte bara posta vilka foton som helst på våra sociala medier. Allt måste vara fantastiskt – perfekt! Ibland är telefonens kamera inte tillräcklig, och du kan behöva lite hjälp i form av olika selfieprylar och gadgets. Idag presenterar vi fyra av dessa, så att du i lugn och ro kan ta en titt och bestämma vilken som fungerar bäst för dig.

Selfiesticken, redan en klassiker

 

selfiepinne

Ett uppenbart val just nu, speciellt i sommar. Selfiesticksen såg sin riktiga Boom under 2015. Du sätter in telefonen i hållaren, drar ut armen, sedan är det bara att sätta igång och selfa! Slipp din tumme eller ett finger ovanpå linsen, och är det så att din kompis huvud inte kommer med, är det ju bara att ta om bilden igen. Vissa selfiesticks är utdragbara, andra inte. En del kommer med ett inbyggt batteri dessutom. Att välja en selfiestick låter inte som det lättaste, men tänk dig hur många grymma selfies du kan ta efter ditt val!

Selfiefodral? Varför inte!

 

Selfieskal

Tror ni att fodral endast är till för att skydda telefoner mot skador och stötar? Tänk om!
Fodral kan också fungera som extrabatteri till telefonen, eller varför inte ett selfiefodral, som kommer med en avtryckare som gör att du kan ta foton på distans. Det är inte lika praktiskt och häftigt som en selfiestick, men du bär den enkelt och smidigt med dig överallt. Vissa fodral erbjuder t.o.m. en liten hållare, som hjälper till att få den där perfekt selfievinkeln.

Bonus: Selfiexpert? Kolla in detta smidiga och enkla selfiemaker set från Wedo. Den innehåller inte bara en extern avtryckare, utan även ett utdragbart stativ som du sätter in i audiojacket på telefonen.

Ta ännu bättre bilder med en Clip-on kameralins

 

ClipOn Kameralins

Förbättra telefonens kamerakvalitet, genom att fästa en lins som mångdubbelt förbättrar kvaliteten på bilderna! Ifall du köper en av dessa Clip on linser, så får du oftast med olika typer av linser beroende på situation; “fish-eye”, vidvinkel, teleskop, makro etc.

En nivå högre; proffsa till det med HTC:s RE kamera

 

HTC selfiekamera

Om nu inte alla dessa förslag skulle vara tillräckligt för dig, kan vi ta selfiefenomenet till en ännu högre nivå. Vårt förslag är isåfall HTC:s handhållna RE kamera. Den tar inte bara helt perfekta selfies och foton i grym kvalitet, men låter dig även spela in video, varför inte när du simmmar och är under vatten! Ja, du läste rätt, den är vattentät. Kompabilitet: iOS 7.0 och uppåt, Android 4.3 och upp. Låt sommaren börja!

0

Säg vad du tycker

Berätta för oss vad du tycker...
om du vill att en bild ska visas bredvid din kommentar, skaffa en gravatar!