Torsdag Oktober 19 2017

4 alternativa meddelandeapplikationer

07.02.2015 från · 2 Comments 

När du hör ordet meddelande-applikation, eller messenger app, vad tänker du på först? Kanske en något lila app kommer upp i ditt huvud, eller eventuellt en grön? Ja, det gör det hos oss också, så allt står helt rätt till! Om inte lila eller grön, så måste det ju absolut vara den blåfärgade, speciellt eftersom Facebook messenger nu har skiljt sig från den vanliga Facebook appen. Men om vi bortser från Kung Viber, Drottning WhatsApp och lilla prinsen Facebook Messenger, finns det något annat därute på marknaden?

Smartphone messages

Varför inte testa på något helt nytt, annorlunda och spännande i meddelandevärlden? Vi kommer nu att kalla dessa appar för: De andra. Hur mycket vet du om “De andra”? Låt oss gå rakt på sak, vi kommer nu att presentera 2 st meddelandeapplikationer som du (högst troligen) inte har använt men som du kanske borde testa på!

1. LINE

Line messenger

Okej, vi kan börja med en som kanske är lite bekant. Om något, så har du förmodligen stött på den grön/vita ikonen och tänkt: “Hmm, detta ser ju ut som WhatsApp, förutom… att… det inte är det!”
Du har ju såklart rätt, men LINE messenger är en app som stödjer gratis röst- och videosamtal, meddelanden och en hel del stickers att uttrycka dig med. Det finns dessutom en chatsökfunktion som låter dig hålla koll på alla samtal och rumsnamn genom en enkel sökning på chat och meddelanden.

2. KakaoTalk

KakaoTalk appen

Jämfört med de cirka 600 miljoner användare som LINE har, är denna pp relativt liten med sina ungefär 150 miljoner användare. Men, allting är relativt. 150 miljoner är faktiskt mer än hela Rysslands befolkning, för att jämföra med något. Appen är blixtsnabb, rolig (med dess galna utbud av emoticons, smileys, stickers och röstfilter) och stöds av samtliga plattformar, inklusive PC:n!

3. Kik

Kik appen

Skillanden mellan Kik och alla andra är att du här inte behöver något telefonnummer! Ett användarnamn är allt du behöver. Du sätter upp ett filter som gör att du kan bestämma vem du vill prata med, du kan dela olika saker med dina vänner (bilder, kändisskvaller, videor t.o.m. gåvor!). Gillar du att chatta med många olika samtidigt, ja då är detta något för dig. Det finns allmänna chattrum där du kan chatta med upp till 50 personer, det ända du behöver är en hashtag. Du kan självklart hålla det privat, och chatta med endast vänner eller familj!

4. MeowChat

Chatta med Meow

Ett lite ovanligt namn, eller hur? Chatta med katter? Nja, denna applikationen tar dig tillbaka i tiden lite sådär nostalgiskt, och låter dig knyta kontakter med nytt folk samtidigt! Den är designad på ett enkelt och användarvänligt sätt, och du kan brevväxla med folk från hela världen via din smartphone!
Självklart kan du justera hur pass privat du vill vara, eller ifall du låter vem som helst kontakta dig.

Förhoppningsvis vågar du ge dig in i något nytt och spännande genom dessa lite mer okända meddelandeapplikationer. Finns det några andra program som du vill dela med dig till oss i gengäld?

0

Comments

2 Responses to “4 alternativa meddelandeapplikationer”
  1. P says:

    Otroligt att Google Hangout med 1 miljard nedladdningar inte kom med på listan…

  2. Matilda Pålsson says:

    Hej Pjotr! Tack för din kommentar! Just därför att Google Hangouts har så många användare ville vi inte skriva om den utan fokusera på mycket mindre chatt appar som kan verkligen ses som alternativa.

Säg vad du tycker

Berätta för oss vad du tycker...
om du vill att en bild ska visas bredvid din kommentar, skaffa en gravatar!