Löradg Oktober 21 2017

11k display från Samsung är snart en realitet!

07.14.2015 från · Lämna din kommentar 

Om 5 år kommer QHD displayer att vara ett minne blott, och vi kommer allihopa att minnas skärmarnas upplösning medans vi scrollar och trycker på våra 11k skärmar. Såhär ser framtiden ut, iallafall om man får tro Samsung, som ryktas vara på gång med att ta fram en “super-upplöst” display med en helt otrolig pixeldensitet; 2250 ppi! Allt detta enligt ET News.

En 11k prototyp förväntas anlända runt år 2018

Samsung display

Medan vi fortfarande vänjer oss vid 4k och 8k displayerna ute på marknaden, så smider Samsung alltså redan planer på en ultrakristallklar 11k prototyp att visa för oss (det är alltså 11264 x 6336 pixlar) just i tid för Vinter-OS i koreanska Pyeongchang.

Den sydkoreanska jätten har dock inte inlett denna “displayresa” ensam- företaget har samarbetat med 13 andra företag samt den sydkoreanska regeringen. Det koreanska ministeriet för vetenskap, ICT samt Framtida Planering har alla gått med på att investera $ 26.500.000 (26,5 miljoner dollar) i detta projekt (den så kallade projekt EnDK). Rapporter som kommit ut hävdar att utvecklingen av 11k displayen inleddes den 1 juni i år.

11k kommer att ta displayer till en ny nivå, med 3D effekt

Samsung display Edge

Vad är egentligen meningen med att ha en så enorm upplösning? Är inte 11k upplösningen på en mobil lite överdrivet? Ett enkelt svar är egentligen: Ja, det behövs inte. Men, det finns andra, betydligt mer komplicerade och kanske intressanta orsaker än bara upplösningen i sig.

“Eftersom 11K kan visa skärmfärger i detalj, är det möjligt att även uppvisa en 3D-effekt “, säger rapporten från ET News. Detta innebär i princip att du kommer att kunna titta på 3D-bilder utan speciella glasögon, och detta låter ju riktigt coolt! VD:n för Samsungs Institution för Displabaser, Chu Hye Yong la även till att “Även om vissa kanske tror att 11K är en onödig överspecifikation som konsumenterna egentligen inte behöver, kan detta fungera som ett underlag för den koreanska bildskärmsindustrin att ta ytterligare ett steg framåt, om relaterat material och reservdelar också förbättras genom detta steg. “Medan en 11K skärm låter imponerande, kan vi inte låta bli att tänka på hur fler pixlar och skärmar med högre upplösning kopplas till mer strömförbrukning. Så om Samsung räknar ut ett sätt att kombinera längre batteritid med en 11k display till 2018, kan just batteritid och strömförbrukning utgör ett problem. Så snart vi har mer information om ämnet i fråga, kommer vi skriva mer!

0

Säg vad du tycker

Berätta för oss vad du tycker...
om du vill att en bild ska visas bredvid din kommentar, skaffa en gravatar!